Belföld

Ökológiai játszóház nyílt az Állatkertben

Átadták a Fővárosi Állat- és Növénykert ökológiai játszóházát szerdán; az egykori szénatároló 600 négyzetméterén kialakított létesítmény mintegy 20 millió forintból készült el.

A játszóház kivitelezési munkálatait a Játék-Mester Élményprogram Kft. végezte el. A 49 napig tartó építkezés során nyolc köbméter fakérget, húsz köbméter faanyagot és 60 tekercs nádat használtak fel. A teremben – amely egy időben mintegy 50 gyermeket fogadhat – sok olyan elem is helyet kapott, amelyhez hasonlóval máshol nem találkozhatnak az érdeklődők.

A “Tóparton” elnevezésű játékszigeten például valódi vízesés várja a játszani vágyókat, akik óriási vízi kerekeket forgathatnak. Hasonló látványosság az “Óriási fa”, amelynek odvába sétálva a gyermekek egy-egy madárfészekbe ülhetnek le, s egyedi a szafari park is. A játszóházban sok természetes játék kapott helyet, de a galérián, ahonnan csúszdán lehet lejutni a földszintre, megjelennek napjaink játékszerei is.

Az iskolai és óvodai csoportok számára létrehozott “tanodúban” előzetes egyeztetés alapján az állatkert pedagógusai speciális tematika szerinti előadásokat tartanak. A helyszínen kihelyezett tanítási órák lebonyolítására is lehetőség nyílik.

Az ökológiai játszóház átadását hamarosan az Akvárium megnyitása követi, s a Nagyszikla rekonstrukciója is a végéhez közeledik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik