Belföld

Újra veszteséges a Lucent

Az amerikai Lucent Technologies Inc. távközlési berendezés gyártó konszern sorban a tizenkettedik veszteséges negyedévét zárta a folyó pénzügyi év második negyedében.

A Lucent a francia Alcatel és a kanadai Nortel Networks Corp. cégekkel együtt a világ legnagyobb távközlési berendezés gyártó cégeinek a sorába tartozik.

A nettó veszteség az elsőbbségi osztalék kifizetése után 553 millió dollár, részvényenként 14 cent lett, szemben az elmúlt év azonos periódusának 535 millió dolláros, részvényenként 16 centes veszteségével. Az egyszeri rendkívüli tételek hatásától megtisztítva a negyedéves veszteség részvényenként 8 cent. A március 31-én zárult negyedév forgalma 2,4 milliárd dollárra esett vissza az előző évi 3,52 milliárd dolláros bázishoz képest, de 16 százalékos emelkedést képvisel az előző negyedév 2,08 milliárd dolláros forgalmához viszonyítva. Januárban közzétett előrejelzésében a Lucent még 2,5 milliárd dolláros forgalmat várt a második negyedévben.

A Thomson First Call felmérése szerint a piaci szakértők egyszeri rendkívüli tételek nélkül 10 centes egy részvényre eső nyereséget ég 2,4 milliárd dolláros forgalmat vártak. Az elkövetkező negyedévekre a Lucent nem adott előrejelzést, de megerősítette korábbi ígéretét a szeptemberben végződő 2003-as pénzügyi év nyereséges zárására.

Március végén a Lucent 3,4 milliárd dollár forgóeszközzel rendelkezett, 300 millió dollárral kevesebbel, mint az előző negyedév végén. A konszern saját állítása szerint működéséhez elegendő forgóeszközzel rendelkezik, és az évet 2,5 milliárd dollár készpénz többlettel zárja majd. Korábbi előrejelzésében még kétmilliárd dollár készpénz többlettel számolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik