Belföld

A Viacomé lett az egész South Park

A Viacom Inc., a CBS tévécsatorna tulajdonosa bejelentette, hogy idén az első negyedévben már nem veszteséges. A tavalyi 1,11 milliárdos első három havi deficittel szemben most 443 milliós profitról számolhatott be a cég - a Bloomberg szerint.

A Viacom bejelentette azt is, hogy megvásárolta a Comedy Central hálózat másik felét is (amely még nem volt a birtokában) az AOL Time Warner Inc.-től. A vételár 1,23 milliárd dollár volt.

A Viacom forgalma 6,7 százalékkal növekedett, és túllépte a hatmilliárd dollárt az első negyedévben.

A Viacom tévétársaságainak bevételei négy százalékkal emelkedtek, annak ellenére, hogy az iraki háború miatt néhány hirdető leállította reklámjait. A Viacomhoz tartozó programok nézettsége is nőtt, így a kábeltévé-divízióban – amelyhez az MTV, a VH1 és a Nickelodeon tartozik – 13 százalékkal nőtt a forgalom.

A Viacom vezérigazgatója, Sumner Redstone további felvásárlásokra készül a Bloomberg szerint. A Comedy Centralhoz hasonló hálózatokra tekintget a cég, miután ez az említett tévéprogram – amelyhez a South Park is tartozik – 82 millió amerikai háztartásba jut el.

A Viacomról érdemes tudni, hogy a felsorolt cégeken kívül a társaság birtokolja a Paramount filmstúdiót is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik