Belföld

A háború miatt büntet a vevő

Az iraki háború kedvezőtlen megítélése miatt több milliárd dollár értékű üzlettől eshet el az Egyesült Államok és Nagy-Britannia Európában - írja a Népszabadság. Egy friss kutatás szerint a két ország háborúban játszott szerepe olyan ellenszenvet váltott ki a fogyasztók között, hogy sokan elfordulnak az amerikai és brit áruktól.

A Weber Shandwick megbízásából a KRC Research által készített felmérésből kiderült, hogy egyes fogyasztók bojkottal fenyegetik az amerikai és brit termékeket.


Amikor arról kérdeztek francia vásárlókat, hogyan befolyásolja döntésüket az USA háborús szerepe, 17 százalékuk azt válaszolta, hogy kisebb valószínűséggel vásárolnak amerikai árukat, és csupán egy százalékuk mondta azt, hogy nagyobb. A brit termékek esetében 11 százalékukat befolyásolta negatívan és egy százalékukat pozitívan az ország háborús szerepe.


Amerikai árut a német fogyasztók 13, brit árut tíz százaléka vesz kisebb valószínűséggel, ezzel szemben az amerikai terméknél 9, míg a britnél 7 százalék a nagyobb valószínűséggel vásárlók aránya.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik