Belföld

Alacsony forgalomra és enyhe csökkenésre számítanak a BÉT-en

A BUX index 7760 ponton állt a kedd reggeli nyitáskor, ami 17,98 pontos csökkenést jelent. Alacsony forgalom mellett enyhe csökkenésre számítanak kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett üzletkötők.

Káldi László, a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. üzletkötője szerint vegyesen változnak kedden a vezető részvények árfolyamai, a BUX különösebb elmozdulása nem várható.

Kaposi Zsolt, az OTP Bank Rt. üzletkötője sem vár jelentős forgalmat, véleménye szerint szolid forgalom mellett enyhe csökkenés valószínűsíthető kedden. Az üzletkötő szerint a csökkenést elsősorban a nemzetközi tőkepiaci hangulat idézi elő.

Vegyesen nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden a csütörtök óta tartó ünnepi zárva tartás után. A 100 vezető részvény FTSE indexe nyitáskor 12,10 pontos nyereséggel indult, majd egy percen belül az emelkedés 32,60 pontos volt. Az FTSE csütörtökön 0,9 százalékkal ( 34,3 ponttal) 3889,2 ponton fejezte be az ünnepek előtti kereskedést csütörtökön.

A tőzsdemutató a múlt hét egészében 2 százalékkal emelkedett. A frankfurti tőzsde irányadó mutatója, a 30 vezető részvény DAX indexe 7,86 pontos eséssel indult, majd a veszteség röviddel ezután 6,2 pont volt. A DAX csütörtökön, a legutóbbi tőzsdei napon 2,66 százalékkal ( 75,10 ponttal) 2899,78 ponton zárt.

A tokiói tőzsdén hétfőn főleg a hazai befektetők üzleteltek és kiváltképp az alacsonyabb árú, jó kilátásokkal kecsegtető vállalatok részvényeit vásárolták. Ezen vásárlásoknak tudható be, hogy a tőzsde Nikkei 225 indexe 94,57 pont, azaz 1,2 százalékos emelkedéssel 7969,08 ponton zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik