Belföld

Az Erste szerint jobb ajánlatot tett a DSK-ra, mint az OTP

Az osztrák Erste Bank képviselője szerint jobb ajánlatot adtak a bolgár DSK pénzintézetre, mint magyar riválisuk, az OTP.

Az osztrák bankár erről a NET bolgár rádiónak nyilatkozott vasárnap. Szerinte az Erste jobb jövőbeni partnere lenne a bolgár pénzintézetnek, mint riválisa, a magyar OTP.

Bolgár források, így a novinite.com azonban emlékeztet arra, hogy az április 10-ei határidőig letett ajánlatokból kiderült, hogy az OTP nagyobb összeget kínált, mint az Erste. A magyar cég 311 millió, az osztrák pedig csak 293 millió eurót ajánlott az utolsó, privatizálásra váró bolgár bankért.

Az Erste illetékese ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem az ár az egyetlen kritérium a döntéskor. Hozzátette: a bolgár bankot az Erste bevonná nemzetközi hálózatába, ugyanakkor a balkáni pénzintézetet nem Bécsből irányítanák, hanem megtarthatná függetlenségét.

A novinite.com szerint ezen a héten várható – Milen Velcsev pénzügyminiszter április 16-ai bejelentése szerint – a döntés a DSK privatizációjáról. A DSK Bulgária második legnagyobb bankja mérlegfőösszege szerint, a Bulbank után.

A DSK-t az Állami Megtakarítási Bank átalakításával hozták létre 1998-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik