Belföld

Eddig öt szerződést írtak alá az iraki újjáépítésre

Az amerikai kormány nemzetközi segélyügynöksége (USAID) eddig öt szerződést ítélt oda fővállalkozóknak iraki újjáépítési feladatokra. Külföldi cégek alvállalkozóként részt vehetnek a programokban.

Csütörtökön kapta meg a Bechtel Group Inc. építővállalat az iraki áram-, víz- és csatornahálózat legsürgősebb javításaira vonatkozó szerződést az USAID segélyügynökségtől 34,6 millió dolláros induló összeggel, másfél évre 680 millió dolláros teljes kerettel. A program bővíthető kórházak, iskolák, más közszolgálati intézmények és mezőgazdasági öntözőrendszerek felújításával.

A Creative Associates International Inc. a múlt héten 2 millió dolláros kezdő összegű szerződést kapott, egy évre 62 millió dolláros felső határral, iraki iskolák feljavítására, osztálytermek újrafölszerelésére, tanárok képzésére.

A Research Triangle Institute ugyancsak a múlt héten kapott 9,7 millió dolláros szerződést az iraki helyi önkormányzatok fejlesztésére, a helyi lakosság részvételének szervezésére. A Stevedoring Services of America március végén 4,8 millió dolláros szerződést írhatott alá az iraki kikötők igazgatásának újjászervezésére.

A USAID jelenleg további négy szerződés odaítélését vizsgálja az iraki légi segélyszállítás, a raktárak, a teherautóforgalom, a vám, a palackos ivóvízellátás, a közegészségügyi szolgálat szervezésére és javítására és szegénység elleni küzdelemre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik