Belföld

ÁPV Rt.: a jelenlegi árfolyam mellett nem adnának el Mol-részvényeket

A Mol-részvényeket az ÁPV Rt. a tőzsdén keresztül értékesíti majd, ám az értékesítés időpontjának és a mennyiségnek a megnevezését is korainak tartották.

Mészáros Tamás, a privatizációs szervezet igazgatóságának elnöke csütörtökön azt mondta: nincs még olyan fázisban a Mol-részvények értékesítése, ami lehetővé tenné a pontos mértékek meghatározását.

Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi árfolyam mellett nem szívesen döntene az eladás mellett, ám hozzátette, hogy a gázüzletág helyzetének rendezése javíthat az árfolyamon.

A Postabank és a Dunaferr privatizációjából még az idén pénzt szeretne látni az ÁPV Rt. Mészáros Tamás szerint októberre, novemberre megszülethet a döntés a Dunaferr vevőjéről.

Jó esély van arra, hogy a Magyar Villamos Művek Rt. május 9-re elnapolt közgyűléséig végső állásfoglalás születik a társaságnál felhalmozott mintegy 30 milliárd forint körüli árkiegyenlítési díj sorsáról -mondta Mészáros.

Mészáros Tamás megerősítette, hogy az árkiegyenlítési díj jövőjének tisztázatlansága miatt halasztották el a közgyűlést május 9-ére, és hangsúlyozta, hogy a kérdés rendezése befolyásolja a társaság tavalyi és idei eredményét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik