Belföld

A tv2 nem eladó! – cáfolják a Magyar Nemzet értesülését

A tv2 nem eladó, sem az MTM-SBS Televízió Rt., sem annak részvényesei nem tárgyalnak a társaság részvényeinek eladásáról.

Az MTM-SBS Televízió Rt. ezt a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent információ cáfolataként tudatta az MTI-vel, utalva korábbi közléseire, amelyek szerint a társaság pénzügyi helyzete stabil.

A napilap saját információként azt írta, hogy Ronald Lauder, az 1999-ben megszűnt TV3 amerikai tulajdonosa tárgyalásokat folytat a tv2 többségi részvényeinek megvételéről a csatornát működtető MTM-SBS Televízió Rt.-vel.

“2003 első negyedévében az MTM-SBS Rt. az elmúlt év hasonló időszakához képest több mint 20 százalékkal növelte bevételét. A részvényesek elégedettek a társaság gazdasági mutatóival és a korábbiakban már többször említett 25 százalékos részvénycsomag-eladástól eltekintve nem kívánnak megválni részvényeiktől” – áll a közleményben.

Az MTI-hez eljuttatott – Pintér Dezső elnök, Kereszty Gábor vezérigazgató és David Stogel ügyvezető igazgató által aláírt – dokumentum szerint hitelfelvételről a társaság több bankkal folytatott tárgyalásokat, melyek egyike sem zárult még le. “A hiteligénynek semmi köze a társaság mindennapi működése finanszírozásához, annak célja a jelenlegi hitelportfólió feltételeinek javítása, és fejlesztések finanszírozása”.

A tv2 kilátásba helyezte, hogy a szerdán megjelent “valótlan tényállítások miatt” sajtó helyreigazítási eljárást indít a közzétevők ellen, illetve azokkal a sajtószervekkel szemben, amelyek a valótlan híradást átveszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik