Belföld

Részvényüzlet a BorsodChemnél

A bécsi székhelyű VCP Industrie Beteiligungen AG szerdán 29,74 százalékos közvetlen befolyást szerzett a BorsodChem Rt.-ben, ezzel 88,97 százalékos összesített befolyással rendelkezik a magyar vegyipari társaságban - derül ki a kazincbarcikai társaság által a BÉT honlapján szerdán megjelentetett közleményből.

A VCP Industrie Beteiligungen AG (korábbi cégneve AURORA Holding AG) március 12-én részvény-átruházási szerződést kötött az Írországban bejegyzett Milford Holdings Limited társasággal, és ez alapján szerezte meg 29,74 százalékos közvetlen befolyást a BorsodChem Rt.-ben.

A közlemény szerint a VCP Industrie részvényei 95 százalékának, valamint a CEE Oil and Gas Beteiligung und Verwaltung GmbH üzletrészei 100 százalékának tulajdonosa a VCP Capital Partners Unternehmensberatungs AG. A CEE Oil and Gas pedig 100 százalékos tulajdonosa a CE Oil and Gas Beteiligung und Verwaltunk AG-nak.

A VCP Capital köztes vállalkozásai, a VCP Industrie, a CEOG és a CEE útján 88,97 százalékos összesített befolyással rendelkezik a BorsodChemben. A szintén ausztriai bejegyzésű Collegia Prtvatstiftung többségi tulajdonosa a VCP-nek, így BorsodChemben fennálló összesített befolyása 88,97 százalék.

A közlemény szerint a változások részvénykönyvi bejegyzése a BorsodChem Rt. alapszabályának megfelelően fog megtörténni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik