Belföld

Reggeli útmutató – evangéliumi sms-ek a Westeltől

Mobiltelefonos szolgáltatást indít az evangéliumi üzenet közvetítésére nagycsütörtökön, azaz április 17-én - a Westel Mobil Távközlési Rt.-vel együttműködve - a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkársága.

Az “Örömhír-üzenetek” továbbításáról szóló új szolgáltatást szerdán mutatták be az egyház, a Westel és a Hír Televízió képviselői Budapesten. Tájékoztatásuk szerint az előfizetők reggelente 6 órakor sms-üzenetben kapják meg az aznapra szóló lelki útravalót, amely a nap folyamán – hosszabb változatban – wapon keresztül is elérhető.

Veres András püspök, az MKPK titkára kiemelte: céljuk, hogy ráirányítsák a figyelmet az élet örömeire, szépségeire, gyógyítsák az emberek lelki sebeit, megerősítsék, bátorítsák, lelkesítsék őket. Mint hozzátette: a kezdeményezés révén is szeretnék elősegíteni a katolikus egyházfő által hirdetett szeretet civilizációjának megvalósulását.

A püspök rámutatott arra, hogy nem csak a hívőket szeretnék elérni, s úgy vélekedett: a szolgáltatással sikerülhet megszólítani egy sajátos réteget, azon belül is elsősorban a fiatalokat, s talán az üzletembereket is.

A kéthetente megújítható szolgáltatás díja 240 forint plusz áfa, amely 14 üzenetet tartalmaz. A megrendelőnek mobiltelefonjáról el kell küldenie az “Örömhír” hívószót a 06/90-633-111-es számra. Sugár András, a Westel vezérigazgatója a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra: szándékosan olyan telefonszámot adtak meg, amely a Pannon hálózatából is elérhető, így összességében több mint hatmillió emberhez juthatna el az egyház üzenete. Utalt arra, hogy hasonló szolgáltatás működik Olaszországban. G. Németh György ügyvezető igazgató közlése szerint az sms-üzenet 160 karaktere fegyelmezi, tömörségre készteti a szöveg szerkesztőit.

Az első nap bibliai útravalója: “Nagy dolgokat tesz velünk az Isten.”, s ez Veres András szavai szerint akár az európai uniós csatlakozási szerződés aláírására is utalhatna. Az aktuális üzenetet a Hír Televízió műsoraiban egyházi személyiségek tolmácsolják reggelenként 6.15 órakor. Borókai Gábor vezérigazgató fontosnak, egyúttal megtisztelőnek nevezte az együttműködés lehetőségét, jelezve: a Hír Tv értékőrző és hagyománytisztelő televízió. Veres András kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kezdeményezéssel egyik televíziót sem keresték meg, a Hír Tv maga jelentkezett.

A bevételt – az önköltség levonása után – az egyház javaslata alapján karitatív célokra, elsőként a kárpátaljai katolikus líceum építésére fordítják. A program első szakasza augusztus 20-ig, a második karácsonyig, az azt követő pedig megint csak húsvétig tart.

Ajánlott videó

A jobbikos Gyöngyösi Márton és az MSZP-s Ujhelyi István szerint ősszel a lakosság szembesül a megélhetési válsággal, miközben októberre születik döntés az Európai Unió jogállamisági vizsgálatában. Szerintük a kormány ezt a helyzetet EU-ellenes hangulatkeltésre fogja használni, aminek a vége a kilépés lehet, ezért népszavazással igyekeznek bebetonozni Magyarország helyét Európában. A Momentum szerint az ötlet az uniós tagságot veszélyezteti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.