Belföld

Kisebb emelkedést várnak a BÉT-en

A BUX index szerda reggel szerény, 6,7 pontos emelkedéssel 7904 ponton nyitott. Kisebb emelkedést várnak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett üzletkötők.

Horváth Zoltán, a CIB Értékpapír Rt. üzletkötője úgy látja, hogy nem volt komoly vételi szándék az elmúlt napokban a BÉT-en, ezért nagyobb emelkedésre nem számít. Hozzátette, hogy az OTP esetében a bolgár bank magas árát nem díjazták a befektetők, és valószínűleg a Richter sem tudja áttörni a 15.400 forintos határt.

Antal Dénes, az MKB Értékpapír Rt üzletkötője is csak kisebb emelkedést valószínűsít a magyar részvénypiacon. „Az egyetlen céghír, hogy a Zalakerámiánál új vezérigazgatót
neveztek ki, kis mértékben talán növeli a papír iránti keresletet” – tette hozzá.

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 31,7 pontos nyereséggel nyitott szerdán, és rövidesen 36,1 pont volt a nyeresége.

A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 13,81 pontos nyereséggel indult szerdán, és néhány perc múlva 52,44 pont volt a nyeresége. Kedden 57,34 pontos, azaz 2,06 százalékos nyereséggel 2834,12 ponton zárt az irányadó mutató, ezzel 2,02 százalék volt a hátránya az év végihez képest.

Atokiói értéktőzsde fő mutatója szerdán második napja emelkedett a megelőző ötnapi visszaesés után, mert az amerikai piacvezetők, az Intel és a Microsoft jó eredményei felhúzták a japán fejlett technológiai cégek részvényeit is. A 225 válogatott részvény Nikkei mutatója szerdán 40,66
pontos, azaz 0,52 százalékos nyereséggel 7879,49 ponton zárt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik