Belföld

Fidesz alelnöki jelölés: Pokorni döntött, Schmitt gondolkodik

Pokorni Zoltán elfogadta Orbán Viktor felkérését a Fidesz alelnökjelöltségére, a szintén felkért Schmitt Pál a húsvéti ünnepek utánra ígérte válaszát.

A Fidesz sajtóosztályának az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint Orbán Viktor athéni elutazása előtt a Fidesz országos elnökségének megbízásából felkérte Pokorni Zoltán frakcióvezető-helyettest és Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, a parlamenti ellenzék által támogatott volt főpolgármester-jelöltet az alelnökjelöltség elfogadására.

– Pokorni Zoltán igent mondott a felkérésre, Schmitt Pál a húsvéti ünnepek utánra ígérte válaszát a párt elnökjelöltjének – olvasható a Fidesz közleményében.

A közlés szerint megindult a Fidesz május 17-i tisztújító kongresszusára a hivatalos jelölési eljárás. Mint írják, az elmúlt hetekben Orbán Viktor volt kormányfő, a Fidesz elnökjelöltje megbeszéléseket folytatott a párt vezetőivel és a Fidesz kibővítésében, megújításában részt vevő közéleti személyiségekkel.

– A találkozókon egybehangzó véleményként fogalmazódott meg az a javaslat, hogy legszívesebben Pokorni Zoltánt és Schmitt Pált látnák a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség alelnökeként – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik