Belföld

Táncfesztivál Budapesten – tavaszi pörgés

Két külföldi társulat, a Nuevo Ballet Espanol és az Astra Roma Ballet, valamint a magyar táncművészet kilenc nemzetközi hírű együttese lép fel az április 21-én kezdődő budapesti táncfesztiválon.

A Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház Kht. a tánc világnapja (április 29.) alkalmából immár harmadik alkalommal szervezi meg a művészeti ág ünnepét. A tíznapos rendezvénysorozatnak a budavári Nemzeti Táncszínház ad otthont.

 Gálaműsor

A tánc világnapján, április 29-én ezúttal is gálaműsort rendeznek Jean-Georges Noverre balett-táncos születésének 276. évfordulóján. Az esten közreműködik a BM Duna Művészegyüttes, a Budapest Táncegyüttes, a Honvéd Együttes és a Magyar Állami Népi Együttes. Az ünnepségen osztják ki a Magyar Táncművészek Szövetsége szakmai díjait is.

A fesztivál nyitónapján a Nuevo Ballet Espanol mutatkozik be Angel Rojas és Carlos Rodriguez koreográfusok, a Furia című darabjával. Április 23-án a Pécsi Balett a Red With Me/Carmen című táncjátékkal lép színpadra. Április 24-én a Bozsik Yvette Társulat mutatja be az Egy faun délutánja című koreográfiát. A Győri Balett a Játék a szerelemről című előadással április 25-én szerepel a fesztiválon.

A Frenák Pál Társulat műsorában a Gördeszkák című előadást tekinthetik meg az érdeklődők április 26-án. Egy nappal később a Magyar Nemzeti Balett lép fel, a Klasszikustól a modernig című válogatással. Április 28-án illetve 30-án tekintheti meg a közönség az Astra Roma Ballet: Nostradamus című előadását. A darab a XVI. századi neves asztrológus, mágus és filozófus, a félelmetes jövendölések szerzőjéről szól. A koreográfia Salvatore Romania munkája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik