Belföld

A minisztérium szerint szükség van az acélipari importkorlátozásra

Az importőrök és a kereskedők sem érdekeltek abban, hogy teljesen megszűnjön a magyarországi acélgyártás, mert úgy teljesen kiszolgáltatottakká válnának a külföldi termelőknek.

Így reagált Pongorné Csákvári Marianna, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) helyettes államtitkára az MTI-nek arra, hogy az acélipari importkorlátozás felülvizsgálatát szorgalmazzák az iparág kereskedőit és felhasználóit tömörítő érdekképviseletek.

A Magyar Acél- és Fémkereskedők Egyesülete (MAFE), a Magyar Gépgyártók Országos Szövetsége, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Magyar Építőanyagipari Szövetség (ÉMÁSZ) ezzel kapcsolatban kedden fordult levélben Csillag István gazdasági és közlekedési miniszterhez.

A helyettes államtitkár elmondta: a piacvédelmi intézkedés – amely hét termékcsoportot érint – nélkül veszélybe kerülne a magyarországi gyártás. Mint mondta: a bevezetett acélipari piacvédelmi intézkedés megegyezik a legfejlettebb országokban is alkalmazott eszközökkel. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon a felhasznált acélipari termékek 60 százaléka importból származik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik