Belföld

Megjelent a McAfee VirusScan Enterprise 7.0:

A Network Associates New York-ban bemutatta vezető terméke, a McAfee VirusScan legújabb verzióját, a vállalati ügyfelek számára készült VirusScan Enterprise 7.0-t. A szoftver új, „féregirtó" (Worm Killer) funkciója vírusok, trójaiak, férgek után keres a memóriában szükség szerint vagy előre beállított időpontokban.

Megjelent a McAfee VirusScan Enterprise 7.0:
új generációs vírusvédelem tíz megabájtban

Több mint ezer felhasználó tesztelte a McAfee Security VirusScan 7.0 verzióját

A Network Associates New York-ban bemutatta vezető terméke, a McAfee VirusScan legújabb verzióját, a vállalati ügyfelek számára készült VirusScan Enterprise 7.0-t. A szoftver új, „féregirtó” (Worm Killer) funkciója vírusok, trójaiak, férgek után keres a memóriában szükség szerint vagy előre beállított időpontokban. Felkutatja és eltávolítja a memóriát önmaguk terjesztésre felhasználó kártevőket, amilyen például a CodeRed és a Slammer.

A VirusScan Enterprise új verziójának jellemzője, hogy a mindössze tízmegabájtos szoftvercsomag gyorsan és költségtakarékosan letölthető és telepíthető. A fájlszerverek és az asztali gépek vírusvédelmét egyetlen megoldásban egyesítették. A mobil és kis sávszélességgel rendelkező felhasználók védettségét javítja, hogy az automatikus frissítés funkció kibővült a letöltés felfüggesztésének lehetőségével.

A VirusScan Enterprise 7.0 egy új, szabadalmazott kockázatfelmérő technológiára épül, amelynek segítségével a rendszeradminisztrátor meghatározhatja az egyes alkalmazások és folyamatok kockázati szintjét, és veszélyességi kategóriákba sorolhatja azokat. A kevésbé veszélyes, háttérben futó programok így nem esnek át fölöslegesen tüzetes vizsgálatokon, ami a tényleges veszélyforrások, például az e-mail, a böngészők és az irodai alkalmazások precízebb megfigyelését teszi lehetővé. Ezáltal javul a hálózat működésének hatékonysága, és a felhasználó processzoridőt is megtakarít. A VirusScan Enterprise támogatja az Intel Pentium 4 processzorok Hyper-Threading technológiáját, így a vírusvizsgálat hatékonyabban, a potenciális veszélyt jelentő email vagy irodai alkalmazásokkal párhuzamosan futhat.

„Napjaink internetes fenyegetései, mint amilyen a Slammer féregvírus is volt, továbbra is problémát jelentenek számos IT vállalatnak. A vírusirtó és biztonsági szoftverek kombinációja, amilyen a McAfee VirusScan Enterprise 7.0 is, és a nagyteljesítményű Pentium 4 alapú számítógépek együtt garantálják a biztonságot a jelenlegi ellenséges számítógépes környezetben” mondta Steven Asbjornsen, az Intel Asztali Számítógépek szakértője. „A támadások folyamatos fejlődése miatt fontos, hogy a biztonsági szoftver és az operációs rendszer gyakran frissüljön, és biztosítsa a teljes védelmet.”

A VirusScan legújabb verziójának AutoUpdate funkciója a legfrissebb vírusdefiníciók és frissítések gyors letöltését és egyszerű telepítését biztosítja. A frissítés egy későbbi időpontra is időzíthető, így a mobilfelhasználók biztonsága nem függ a bizonytalan vagy lassú hálózateléréstől, és a sávszélesség kihasználtsága is optimális. A frissítés igény szerint vagy a hálózat hibája miatt felfüggeszthető, és az AutoUpdate később folytatja a letöltést. A szoftver nemzetközi vállalatok részére készült, ezért tizenhárom nyelvet támogat, és az egyszerű telepítés érdekében együttműködik a Microsoft többnyelvű felhasználói interfészével (MUI) is.

„A régebbi vírusvédelmi szoftverek nem képesek megfelelni a napjainkban előforduló, egyre fejlettebb technológiákon alapuló fenyegetések kihívásainak. Elköteleztük magunkat az innovatív megoldások szállítása mellett, amelyek képesek proaktívan megvédeni a hálózatot az aktuális, gyakran percek alatt világszerte elterjedő veszélyektől” mondta Christopher Bolin, a Network Associates termékfejlesztésért felelős szenior elnökhelyettese. „A McAfee VirusScan Enterprise 7.0 a bétateszt programunk nagy sikere, a programot a tesztelők segítségével, visszajelzéseik alapján építettük fel. A McAfee Desktop Firewall és az ePolicy Orchestrator együtt telepítve a VirusScan alkalmazással kiugróan hatékony védelmet nyújt a kombinált támadások megpróbáltatásai ellen.”

A McAfee Security-ről:

A McAfee Security a Network Associates termékcsoportja, amely a vállalatokat biztonsági rések, vírustámadások és vegyes fenyegetések ellen védi. A McAfee Security átfogó hálózati védelmet kínál vírusirtó, kódolási, desktop tűzfal, behatolás érzékelő, sérülékenység elemző és menedzselt biztonsági technológiák segítségével. Az összes McAfee Security terméket támogatja a világ vezető vírusellenes szervezete, az AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team), az a csapat, amely a LoveLetter, a CodeRed és a Nimda vírusokat is megfékezte.

További információ a McAfee Security termékekről: http://www.mcafeesecurity.com.

A kaliforniai központú Network Associates Inc. a hálózati biztonságtechnikai és hozzáférhetőségi megoldások vezető szállítója. A Network Associates három termékcsoportból áll. Ezek: a McAfee Security, amely világszínvonalú vírusirtó és biztonságtechnikai termékeket szállít, a Sniffer, amely a hálózati hozzáférhetőség és rendszerbiztonság területén vezető, valamint a Magic Solutions, amely az innovatív szolgáltatás-menedzsment megoldásokban vezető. További információért látogasson el a http://www.networkassociates.com címre!

A Network Associates termékei régóta ismertek és használatosak Magyarországon. 2000 óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn hazánkban.

Megjegyzés: a Network Associates, a McAfee, AVERT, az ePolicy Orchestrator, a Desktop Firewall, a Magic Solutions, a McAfee.com és a Sniffer a Network Associates, Inc. és/vagy vállalatai bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az összes többi bejegyzett vagy be nem jegyzett védjegy ebben a közleményben a megfelelő birtokosok kizárólagos tulajdona.PR ügynökség:

Szezám Kommunikációs Kft.
Ügyvezető: dr. Szekfű András
Tel: 438-0650
Fax: 315-1983
szezam@szezam.hu
www.szezam.hu

Címkék: Hírforrás

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.