Belföld

Kétszázezer forintos megbízás Bárándy irodájának

Az igazságügy-miniszter ügyvédi irodája is megbízást kapott a Miniszterelnöki Hivataltól (MeH) – közölte Demeter Ervin fideszes képviselő. Bárándy György, Bárándy Péter igazságügy-miniszter édesapja a Magyar Nemzetben megjelent hír kapcsán leszögezte: egyetlen munkaügyi perben képviselik a MeH-et, amelynek értéke kétszázezer forint.

Demeter Ervin hétfőn írásbeli kérdést intézett a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterhez, Kiss Péterhez. A politikus arra kíváncsi, hogy kapott-e megbízást a Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda a MeH-től. Az ellenzéki képviselő lapunknak elmondta, olyan információi vannak, hogy az iroda kapott megbízást a MeH-től, és azért fordult a kancelláriaminiszterhez, hogy ezeket az értesüléseket ellenőrizze. Bárándy Péter miniszteri kinevezése óta többször hangsúlyozta: szünetelteti ügyvédi tevékenységét, így nem tud irodája megbízásairól.

„Felelősséggel kijelenthetem, hogy egyetlen munkaügyi perben jár le az iroda a MeH megbízásából, amelynek értéke kétszázezer forint” – hangsúlyozta Bárándy György, az ügyvédi iroda tagja.

Ajánlott videó