Belföld

Elengedték a Defend adósságát

Megállapodtak a cég végelszámolójával a Defend Security Kft. legnagyobb hitelezői, akik egyben a társaság főtulajdonosai is - írja a Népszabadság. Az MFB és a posta a korábbi 2,2 milliárd forinttal szemben már csak 519 milliót követel a végelszámolás alatt álló vállalattól. A hitelezők azt mondták: a Defend dolgozóinak érdekeire tekintettel hozták meg döntésüket.

László Boglár, az MFB sajtófőnöke és Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője megerősítették a hitelek elengedéséről szóló értesülésünket, részleteket azonban a bank-, illetve az üzleti titokra hivatkozva nem árultak el, s azt sem, hogy pontosan ki mekkora követelésről mondott le.


Az általuk képviselt cégek döntését azzal indokolták, hogy csak a végelszámolóval kötött megállapodás révén volt elkerülhető, hogy a Defenddel szemben megindított végelszámolás felszámolásba menjen át. Szerintük a jelenlegi helyzet (azaz a végelszámolás) a dolgozók számára kedvezőbb.

Csintalan nem kívánta kommentálni a fentieket, mint mondta, a soron következő taggyűlésen lesz azért pár kérdése tulajdonostársaihoz. Úgy vélte, a hiteleket nem elsősorban a dolgozók érdekeinek védelmében engedték el a tulajdonosok, sokkal inkább azért, hogy lehetőséget adjanak a végelszámolónak az eszközök „kényelmes” értékesítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik