Belföld

Egyszerűsítik a bevándorlók családegyesítését az unióban

Az Európai Parlament nem kötelező érvényű határozattal támogatja azt a törekvést, hogy ne csak a házastárs, hanem a regisztrált vagy házasságon kívüli partner is követhesse a tagország területére az uniós bevándorlót.

Az azonos nemű partnerek esetében a családegyesítés csak azokban az országokban lehetséges, ahol egyébként is törvényesen elismerik az azonos neműek házasságát, élettársi viszonyát.

A tagállamok egyenként megváltozó szabályozása az EU-irányelv alapján engedélyezné az érintettek szüleinek beutazását is, ha azok nem tudják ellátni magukat önállóan. A parlamenti tagok szándéka szerint e rendelkezések nem csak a menekültekre, hanem a más státussal az EU-ba érkező idegenekre is vonatkoznának.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.