Belföld

Csúszik a Heti Válasz kiadójának átvilágítása

admin

2003. 04. 15. 14:58

Több hétre van szükség a Heti Választ kiadó gazdasági társaság piaci értékének felbecslésére - közölte Elek István, a tulajdonos közalapítvány elnöke, a lap főszerkesztője.

Elek István korábban úgy nyilatkozott, február végén értékelteti fel könyvvizsgálóval az azonos című orgánumot megjelentető Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft.-t a Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány (TTFK). A főszerkesztő hozzátette, időközben a bíróság bejegyezte azt az alapítványt, amelynek a TTFK át kívánja adni a lap jogait, s folyik a vételár összegyűjtésére korábban meghirdetett akció is. Elek István arról, hogy az eladást követően a lapnál marad-e, úgy nyilatkozott, a munkatársakat a tulajdonos választja ki.


A TTFK kuratóriuma január 16-án döntött arról, hogy a szerkesztőség kezelésében lévő alapítványnak eladják a lapot,
amelynek megjelenését – a csőd- és a felszámolási eljárás elkerülése érdekében – még negyedéven át finanszírozzák. Elek István már akkor úgy nyilatkozott: az elképzeléseik szerint a vételárat közadakozásból összegyűjtő, a lap szellemiségének
megőrzésére kötelezettséget vállaló alapítvány létrehozását a
Nyugdíjasok a Polgári Jövőért Alapítvány már magára vállalta.


A döntés meghozatala után az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra: a TTFK-nak azért kellett tevékenységi köre szűkítéséről döntenie, mert a parlament a 2003-as költségvetésben a tavalyi állami támogatásnak csupán egytizedét, 50 millió forintot biztosított a közalapítvány számára.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

HOLLYWOOD, CA - NOVEMBER 12: Filmmaker Rory Kennedy speaks during the Academy of Motion Picture Arts and Sciences' 8th annual Governors Awards at The Ray Dolby Ballroom at Hollywood & Highland Center on November 12, 2016 in Hollywood, California.   Frederick M. Brown/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.