Belföld

Egyeztetések a magyar-horvát autópályáról

Egy hónapon belül várhatóan pontosítják Zágráb javaslatát, hogy horvát útépítő vállalatok építsék Bosznia-Hercegovinában a C5-ös európai folyosót képező Budapest-Ploce autópálya egyes szakaszait - írta vasárnapi számában a Novi list című fiumei (Rijeka) újság.

A lap szerint a horvát-bosnyák államközi együttműködési tanács Brioni-szigeten tartott szombati ülésének egyik határozata volt ez. A résztvevők az ülés kulcsfontosságú gazdasági témájának tartották az autópálya-építést, amely vitatéma lehet Olaszország és a kelet-adriai országok képviselőinek április 28-ára bejelentett szarajevói találkozóján is – írta a Novi list.

A lap nem hivatalos értesülései szerint Szarajevóban szó lesz a pénzről is, amit európai alapokból kaphat Bosznia-Hercegovina és Horvátország olyan együttes közmű projektekre, amilyen az útépítés is. Az államközi tanács készséggel támogatta a horvát hajlandóságot, hogy részt vegyen a bosznia-hercegovinai útépítésben. Úgy értékelték, hogy a két ország stratégiai együttműködésének kezdetét jelentheti ez és pozitív példának tekintették a bosznia-hercegovinai horvát beruházásokat – állította a fiumei napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik