Belföld

A BÉT-en mérsékelt emelkedésre számítanak

A hét első napján a BUX 7896 ponttal nyitott, ami 48,27 pontos visszaesést jelent a pénteki záráshoz képest. Mérsékelt emelkedésre számítanak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash Brókerház elemzője úgy véli, az uniós népszavazás pozitív eredménye indokolhat még némi emelkedést, továbbá az európai piacok optimizmusa is ebbe az irányba hat. Az OTP árfolyamában a piaci átlagot meghaladó erősödést is elképzelhetőnek tart, a bolgár DSK Bank privatizációjával kapcsolatban megjelent kedvező hírek miatt.

Kaposi Zsolt, az OTP Bank elemzője szerint a népszavazás eredményének nem lesz már számottevő hatása a részvénypiacon. Az európai piacokon viszont folytatódik az emelkedés, miután az Egyesült Államokban a vártnál kedvezőbb makrogazdasági adatok láttak napvilágot, így a BÉT is várhatóan ezt a trendet fogja követni.

A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 6,6 pontos nyereséggel nyitott hétfőn, és rövidesen 21,9 pont volt a nyeresége.

A frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 13,02 pontos nyereséggel indult hétfőn, és néhány perc múlva 20,79 pont volt a nyeresége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik