Belföld

WebImmune 2.0 – ingyenes vírusirtó szolgáltatás a Network Associates-től

Már több mint negyvenkétezer víruspéldányt töltöttek fel a felhasználók.

WebImmune 2.0 – ingyenes vírusirtó szolgáltatás a Network Associates-től


Már több mint negyvenkétezer víruspéldányt töltöttek fel a felhasználók


Az AVERT Laboratórium, a Network Associates vírusellenes kutatóközpontja bejelentette ingyenes vírusirtó szolgáltatása, a WebImmune 2.0-s, legfrissebb verzióját. A több mint hatvanhétezer fajta számítógépes vírus egyre gyorsuló ütemű terjedése miatt létfontosságú a gyors és közvetlen hozzáférés a vírusok ellenszeréhez. A WebImmune, amely az egyik első Internet alapú víruskereső szolgáltatás, napi 24 órában, heti hét napon automatizált vírusfelismerést és hatástalanítást kínál.

Az új WebImmune 2.0 már az SSL technológiával dolgozik, így a felhasználók ezután egyszerűbben, jelszavas ZIP fájlok használata nélkül tölthetnek fel vírusmintákat. Miután a felhasználó feltöltött egy fájlt, a rendszer megvizsgálja a kód működését és forrását, és fertőzés esetén a WebImmune perceken belül elkészíti a megfelelő megoldást tartalmazó DAT fájlt. Amennyiben az elsődleges analízis eredménytelen, a rendszer automatikusan továbbítja a mintát az AVERT kutatóinak további vizsgálat céljából. Az új verzió kibővített funkciókat és elemzési képességeket tartalmaz, például a globális monitort, amely egyes földrészek, országok, iparágak vírustrendjeit szegmentálja. A kutatók így folyamatosan nyomon követhetik az egyes vírusok terjedését időzónák, iparágak és földrajzi elhelyezkedés szerint. Az így nyert adatok segítségével megállapítják, hogy hol várható vírusfertőzés és képesek megállítani az interneten terjedő vírusokat.

Az eddigi jelszavas ZIP fájlok használatánál gyorsabb és egyszerűbb SSL technológia segítségével frissebb és biztonságosabb a kapcsolat a felhasználok és a szakértők között, ami a potenciálisan fertőzött fájlok gyorsabb vizsgálatát teszi lehetővé. A személyes felhasználói oldalak funkcionalitása is bővült. Az oldalak már jelszó nélkül is elérhetőek, a gyorsnézet oldalon pedig az összes eddigi feltöltött állomány és elküldött email adatai megtalálhatóak.

„Az AVERT tovább emeli szolgáltatásai és megoldásai színvonalát, mert mint a vírusirtó-piac vezetője, továbbra is a lehető legmagasabb védettségi szint biztosítását garantálja felhasználóinak. Technológiánk egyszerű kezelhetőségét és népszerűségét a máris több mint negyvenkétezer feltöltés bizonyítja” mondta Vincent Gullotto, az AVERT laboratórium elnökhelyettese. „Amikor egy fájl fertőzöttségét vizsgáljuk, a felhasználó gyors és pontos választ vár, és a WebImmune megállja a helyét. Ez a szolgáltatás is a felhasználók egyik kifejezett igényét elégíti ki.”

A WebImmune 2.0 minden internet hozzáféréssel rendelkező felhasználó számára ingyen elérhető a http://www.webimmune.net címen. Vírusokról, más fenyegetésekről és csalásokról az AVERT vírusinformációs könyvtárában a http://vil.nai.com/vil/default.asp címen olvashat.


Az AVERT-ről:

Az AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team) egyike a világ vezető besorolású vírusellenes kutató szervezeteinek, mely több mint 90 kutatót foglalkoztat öt világrészen. Az AVERT azzal védi a fogyasztókat, hogy gyógyító eljárásokat bocsát rendelkezésükre, az AVERT kutatók és az AVERT AutoImmune technológia együttes erőfeszítéseinek eredményeként. Az AVERT AutoImmune technológia fejlett heurisztika, generikus felismerés és az ActiveDAT technológia segítségével hoz létre gyógyító eljárásokat az eddig ismeretlen vírusok és a nagy járványok ellen.

A McAfee Securityről:

A McAfee Security a Network Associates termékcsoportja, amely a vállalatokat biztonsági rések, vírustámadások és vegyes fenyegetések ellen védi. A McAfee Security átfogó hálózati védelmet kínál vírusirtó, kódolási, desktop tűzfal, behatolás érzékelő, sérülékenység elemző és menedzselt biztonsági technológiák segítségével. Az összes McAfee Security terméket támogatja a világ vezető vírusellenes szervezete, az AVERT.

További információ a McAfee Security termékekről: http://www.mcafeesecurity.com

A Network Associatesről:

A kaliforniai központú Network Associates Inc. a hálózati biztonságtechnikai és hozzáférhetőségi megoldások vezető szállítója. A Network Associates három termékcsoportból áll. Ezek: a McAfee Security, amely világszínvonalú vírusirtó és biztonságtechnikai termékeket szállít, a Sniffer, amely a hálózati hozzáférhetőség és rendszerbiztonság területén vezető, valamint a Magic Solutions, amely az innovatív szolgáltatás-menedzsment megoldásokban vezető. További információért látogasson el a http://www.networkassociates.com címre!

A Network Associates termékei régóta ismertek és használatosak Magyarországon. 2000 óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn hazánkban.

Megjegyzés: a Network Associates, a McAfee, AVERT, a Magic Solutions, a McAfee.com, a WebImmune és a Sniffer a Network Associates, Inc. és/vagy vállalatai bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az összes többi bejegyzett vagy be nem jegyzett védjegy ebben a közleményben a megfelelő birtokosok kizárólagos tulajdona.


PR ügynökség:



Szezám Kommunikációs Kft.
Ügyvezető: dr. Szekfű András
Tel: 438-0650
Fax: 315-1983
szezam@szezam.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik