Belföld

probaKét dudás egy hajóban

Két dudás nem fér meg egy csárdában. A népi bölcsességre az üzleti világ is képes rácáfolni. Különösen, ha a két dudás egy hajóban evez.

Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója és Sugár András, a Westel vezérigazgatója között sokan bármikor kirobbanni kész feszültségeket sejtenek. A magukat jól értesültnek tartók állítják: a hazai távközlési piac legnagyobb vállalkozásának számító Matáv erős emberei nemcsak vetélytársaiknak, de ha kell, egymásnak is

Képek az autószalonba rohant HÉV-szerelvényről >>

keresztbe tesznek. Bármi is az igazság, a pletykák értékéből sokat levon, hogy miközben a Matáv – a tulajdonosok megelégedésére – a magyar távközlés legeredményesebb vállalkozása, a különféle szakmai elismerések halmozásában valóban versengő vezetőpáros immár bátran pályázhat az európai telefonpiac legrégebben hivatalban lévő menedzsereinek címére.

Képek az autószalonba rohant HÉV-szerelvényről >>

AZ ELSŐ HAT ÉV. “Hatéves koromig egy kolumbiai faluban laktam, azóta semmi érdemleges nem történt velem” – írta Gabriel Garcia Marquez Nobel-díjas író, s ma is sokan vallják a gyerekkor meghatározó voltát. Ezt saját tapasztalatai alapján Straub Elek is általános érvényűnek tartja. A Matáv irányítói posztját 1995-ben a maga csendes módján megszerző menedzser biztos benne, hogy életpályáját gyermekkori élményei határozták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik