Belföld

A Sconto 24 hónapos árugaranciával készül az EU csatlakozásra

Budapest, 2003. március 28. A mai naptól a Sconto mindkét bútoráruházában 24 hónapos garanciát kínál áruira. Ezzel a vásárlóknak szóló kedvező ajánlattal, a bútorkereskedő már az Európa Uniós csatlakozásra készül.

A Sconto Bútor március 28-ától sokkal kedvezőbb feltételekkel várja vásárlóit. Ettől a naptól kezdve ugyanis minden árura az eddig Magyarországon érvényes 12 hónapos garanciával szemben 24 hónapos garanciát kínál. A változtatás teljes összhangban van az Európai Unió előírásaival. Az uniós szabályok ugyanis a fogyasztók védelmében kétszer olyan hosszú garanciavállalásra kötelezik a bútorkereskedőket. A Sconto Bútor 2003 tavaszán 24 hónapos garancia biztosításról szóló szerződést kötött beszállító cégeivel, hogy már jóval az EU által megjelölt határidő előtt, ezen kedvező feltételek mellett szolgálhassa ki vásárlóit.
„A Sconto Bútor Kft. egy német cég leányvállalataként van jelen a magyar piacon. Ez azért fontos, mert a német tulajdonosi háttér olyan szigorú követelményeket ír elő, éppen a saját vevőkörének a védelmében, amely biztosította, hogy minden nehézség nélkül, határidő előtt kínálhassuk ezt a magyar piacon egyelőre egyedülállóan kedvezőbb feltételt. ” – fogalmazott Turi András a Sconto Bútor Kft. ügyvezető igazgatója.

A Sconto Bútor 2000. szeptemberében nyitotta első áruházát a főváros IX. kerületében, a Gyáli úton, amelyet 2001-ben egy újabb bútorház követett szintén Budapesten, az Árpád híd pesti hídfőjénél. A két áruházas lánc vállalása szerint magas minőséget képviselő bútorokat és kiegészítőket kínál gazdag választékban, alsó és alsó közép kategóriájú árak mellett. A Sconto ár-érték arányát tovább növeli az a széles szolgáltatási paletta, amelyet vevőinek a vásárlás mellé biztosít. A 24 hónapos garancia is ebbe a sorba illeszthető a kereskedő cég üzletpolitikájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik