Belföld

Startlap: túl a félmilliós álomhatáron

Magyarország leglátogatottabb nyitóoldalát, a Startlapot március 31-én hétfőn a Medián Webaudit mérései alapján több mint félmilliószor látogatták meg az olvasók. A site az idén átlagosan 450 ezer látogatás fölött teljesít, és most először lépte át a bűvös 500 ezres határt. A háború és a közelgő EU-népszavazás által keltett híréhség a divízió másik két hírszolgáltatása iránt is megnövelte az érdeklődést; a Hírstart.hu és a FigyelőNet is több mint duplájára növelte látogatottságát.

A hazai internet-piacon második helyen álló Startlap indulása óta legsikeresebb hetét kezdte március utolsó napján: a site nyitóoldali látogatottsága ezen a hétfőn lépte túl először az 500 ezret, a Startlap alá tartozó lapmozgalom keretében ezen a héten indult el az 1350-ik lap, a Startlap hírgyűjtő portálja, a Hírstart.hu pedig, kihasználva a háború és a közelgő EU-népszavazás miatt megnövekedett híréhséget, duplájára növelte látogatói számát.

A háború kitörésének napján a Hírstart.hu (www.hirstart.hu), a Startlap hírgyűjtő szolgáltatása kiemelkedő látogatottságot ért el. A site az 50 legfontosabb magyar híroldal anyagaiból szemléz, emellett tematikus összeállításokkal, háttéranyagokkal, hírarchívummal szolgál.

A szintén a Sanoma Budapest Rt-hez tartozó FigyelőNet (www.fn.hu) hírei iránt is megnőtt az érdeklődés a háború és az EU-csatlakozás miatt. A gazdag tartalmat – háttéranyagokat, elemzéseket, térképeket s természetesen folyamatosan frissülő híreket – kínáló Irak-melléklete mellett kiemelten foglalkozik a háború árnyékában némileg háttérbe szorult EU-csatlakozással is. A magyar közéletben valóságos unikumnak számít „Európai Unió – Kinek igen, kinek nem” című összeállítása, ahol végre egy helyen olvasható a belépést támogatók és ellenzők világos érvelése. Az indulatmentes tálalásnak köszönhetően itt jól megfér egymás mellett Lovas István „sajgó szívvel” kimondott „nem”-je és Bauer Tamás határozott „igen”-je. A FigyelőNet a Startlaphoz hasonlóan sikeres időszakban van: a tavalyi ugyanilyen időszakhoz képest kimagasló, 150 százalékos növekedést ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik