Belföld

Nincs megállás Bagdadig

Az amerikai szárazföldi egységek 25-30, egyes katonai források szerint viszont már 10 kilométerre közelítették meg az iraki fővárost. A katari amerikai főparancsnokság szerint az éjszaka folyamán csaknem 40 intelligens bombát dobtak le a Köztársasági Gárda repülőtéri hadianyagraktárára.

A Reuters tudósítója éjfél körül két hatalmas, az épületeket megrázkódtató robbanást hallott a belvárosban, amit több nagy erejű detonáció követett a külvárosokban, elsősorban a déli peremkerületekben, ahol az amerikai szárazföldi támadást várják az iraki erők – olvasható a Világgazdaság összeállításában.

A Pentagon korábban arról számolt be, hogy az amerikai katonák 30 mérföldre – 50 kilométernyire – közelítették meg az iraki fővárost. A CNN amerikai hírtévé szerint az amerikai alakulatok csütörtök hajnalban alig 25 kilométerre voltak Bagdadtól.
Délelőtt a katonai szóvivő elismerte, hogy az amerikai csapatok megközelítették a bagdadi repülőteret is, és mintegy 10 kilométerre vannak a déli külvárosi városnegyedektől.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik