Belföld

A Vodafone mind a lakossági, mind a vállalati szektorban erősít

A Vodafone két új szolgáltatást indított el azon üzletemberek számára, akik életében a mobil ügyintézés, illetve a mobiltelefon és a számítógép közötti átjárhatóság megteremtése egyre nélkülözhetetlenebb.

Lassan 1500 bázisállomása van a Vodafone-nak, lefedettsége eléri a 97 százalékot – kezdte Vitai Attila, a cég vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóját. Egyelőre lyukak vannak még a Mátrában és Délnyugat Magyarországon, ám a driver tesztek szerint olyan helységek is vannak már, ahol a három mobilszolgáltató térereje közül a Vodefone-é a legjobb. A vezérigazgató példaként Győrt, Tatát, Tatabányát, Sopront, Mosonmagyaróvárt említette.

Vitai az év első hónapjainak statisztikáival is elégedett: a Hírközlési Főfelügyelet adatai szerint január-februárban a cég nettó 39 ezerrel növelte ügyfelei számát, jócskán megelőzve ezzel a másik két szolgáltatót. A Vodafone piaci részesedése ezzel meghaladta a 13 százalékot, ám ennél jelentősebb (18 százalék) a kimenő forgalomból való részesedése.

Indul a Vodafone Mail

A cég áprilistól üzleti felhasználói számára két új szolgáltatást is bevezet. A Vodafone Mail integrált mobil üzenetközvetítő április 15-én indul. Az új alkalmazás a hangposta, e-mail és faxüzeneteket integrálja.

Az e-mailek telefonról wapon is megnézhetőek, lehallgathatóak, valamint faxra is kinyomtathatóak lesznek. A postafiókot a felhasználó webes felületen is eléri. Új hang- és írásos üzenetről az előfizetőt ingyenes sms értesíti. A Vodafone Mail postafiók akár 5 más szolgáltatónál lévő e-mail címről is képes fogadni a leveleket, abban az esetben, ha a felhasználónak több mail címe is van. A szolgáltatás külön havidíj és csatlakozási díj nélkül vehető igénybe, a felhasználó a GPRS és a Wap díjat fizeti csak. Szeptember elsejéig az üzenetekért sem kell fizetni.

Vodafone Mobile Connect Card

Április elsejétől dobta piacra a cég azt a laptopba helyezhető PCMCI kártyát, amely segítségével a világ minden pontjáról on-line kapcsolatot hozhat létre a felhasználó anélkül, hogy mobiltelefonját laptopjához csatlakoztatná, vagy vezetékes vonalat keresne. A szoftver segítségével másodpercek alatt elérhető a vállalati hálózat, e-mail, és a laptopról lehet sms-t is küldeni. A kapcsolat sebessége 45 kbit/s .

A Vodafone Mobile Connect Card kezdőcsomag ára 69.990, amelyhez tartozó előfizetés havidíja bruttó 1.500 forint, plussz szükséges GPRS Internet (3.500 forint), távoli LAN hozzáférés (3.500 forint), a laptopról kimenő egy sms ára pedig bruttó 30 forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik