Belföld

Termelésének egy részét Székesfehérvárról Indiába helyezi át a Visteon

Indiai gyárába, Chennai-ba helyezi át a benzinnel hajtott gépkocsik indítómotorjainak a gyártását Székesfehérvárról a Visteon; a döntésre a gyártás veszteségessé válása miatt került sor - tájékoztatta az MTI-t a Visteon Hungary Kft. kommunikációs vezetője.

Ligeti László úgy fogalmazott: az intézkedés összhangban van a Visteon termékstratégiájával, biztosítja az üzletmenet hosszú távú nyereségességét, de következményeként számolni kell a munkaerő kisebb mértékű – számszerint még nem ismert – leépítésével. A cég vizsgálja az érintett dolgozók más munkaterületen történő foglalkoztatásának a lehetőségét.

A kommunikációs vezető kijelentette: a világ 30 országában 75 ezer embert foglalkoztató Visteon csoportnak hosszú távú tervei vannak Magyarországon. Ezt igazolja, hogy miután a 100 százalékos amerikai tulajdonban levő Visteon Hungary Kft. tavaly elnyerte az ipari park címet, és megkezdte a magyar beszállítók “maga köré gyűjtését”. Továbbá, hogy a beszállítói hálózat kiépítésének, a vállalkozók kezdeti munkájának segítésére a Visteon csoport Székesfehérvárra telepítette Közép-európai beszerzési központját. A dunántúli megyeszékhelyen működik már harminckét dolgozóval, a cégcsoport európai könyvelési részlege is, s negyven szakemberből álló team foglalkozik a székesfehérvári üzemben termékfejlesztéssel.

A Visteon Hungary Kft. jelenleg 1.400 dolgozót foglalkoztat, s tavaly 180 millió dolláros forgalmat produkált. Az idén ennél nagyobb bevételt tervez a cég. A vállalkozás – akkor még a Ford csoport tagjaként – az egyik első multinacionális vállalatként települt be Székesfehérvárra. 1992-ben épült az a gyár, ahol először a gépkocsik üzemanyag szivattyúi, majd maguk az üzemanyag modulok készültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik