Belföld

A Mol benyújtotta vételi ajánlattervezetét a Slovnaftra

A Mol Rt. beadta a szlovák tőzsdének a Slovnaft olajtársaság még tulajdonában nem lévő részvényeire vonatkozó kötelező vételi ajánlatának tervezetét.

A Mol sajtóosztályán az MTI megkeresésére ennél több információval nem szolgáltak, a részleteket ugyanis a tőzsdei szabályoknak megfelelően később jelentik be. Korábban a Mol vezetői azt már elmondták, hogy a kötelező vételi ajánlatnak az elmúlt fél év tőzsdei forgalommal súlyozott átlagára ad alapot. Ennek értékét 1.100 koronára tették a Mol szakértői, ugyanakkor egy szlovák befektetőcsoport ennél magasabb, 1.400 korona körüli ajánlatot akar elérni.

Az ár különbségét az adja, hogy a Mol többségi tulajdonszerzésének versenyhivatali jóváhagyása előtt egy nappal egy nagyobb, 200 ezres átkötés született Slovnaft-részvényekre, 1.380 korona körüli áron. A Mol úgy látja, hogy e kötés figyelembevétele nélkül kell megtennie az ajánlatát – amelyet meg is támadta a tőzsdefelügyeletnél -, míg a szlovák befektetőcsoport szerint ezt a kötést is figyelembe kell vennie az ár meghatározásakor.

A Mol egyelőre nem kapott hivatalos választ a szlovák illetékesektől az átkötést, illetve annak figyelembe vételét kifogásoló beadványára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik