Belföld

A Fidesz nélkül indulna az MDF a 2006-os választásokon

Az MDF valószínűleg 2006-ban önállóan indul a választásokon, és önálló európai uniós kampányukkal is igyekeznek egyedi arculatukat jelezni.

A Magyar Demokrata Fórum fontosnak tartja, hogy a négy parlamenti párttal közös európai uniós kampányon kívül önállóan is érveljen a csatlakozás mellett. Herényi Károly, az MDF országgyűlési frakcióvezetője szerdai, kecskeméti sajtótájékoztatóján elmondta: erre azért is szükség van, mert úgy látják, hogy az MSZP és a Fidesz nem jól él a kampány eszközeivel.

A politikus szerint rossz a kérdésfelvetésük, mert nem arra kell keresni a választ, hogy Magyarország jobb vagy rosszabb helyzetbe kerül az uniós csatlakozás után, hanem azt kell vizsgálni: mit kell tenni azért, hogy a magyar társadalom többsége előnyös helyzetbe kerüljön.

2006-ban önállóan indulna a párt a választásokon

Valószínűleg 2006-ban önállóan indul a választásokon a Magyar Demokrata Fórum, mivel a párt így nagyobb esélyét látja a jobboldal győzelmének – mondta el Herényi. A frakcióvezető szerint a legutóbbi parlamenti választásokon a Fidesz és az MDF együttműködése nem hozta meg a kívánt eredményt, hiszen nem a jobboldal került kormányra. – Valószínű, hogy az MDF 2006-ban önállóan, vagy lehetséges szövetségeseivel kiegészülve indul a választásokon – mondta az MDF frakcióvezetője. Herényi Károly hozzátette: a leendő esetleges szövetségesek közé számítanak a Magyar Demokrata Néppárt egyes politikusai. – Nem olyan gazdag a magyar politikai elit, hogy megengedje magának értékes emberek kiszorulását a politikai közéletből – mondta a politikus.

– 2006-ban ismét a két forduló között dől majd el a választás. Az MDF önállósulási törekvése nem öncélú, azt szolgálja, hogy a jobboldali érzelmű, szimpatizáns választópolgárok szélesebb körének megszólításával a jobboldal kerüljön kormányra – jelentette ki a politikus. Herényi Károly hozzátette, hogy a Fideszben erős törekvés érzékelhető a jobboldal egységesítésére. – Lehet, hogy egyszer majd igen, de most még nem érett meg a helyzet a tömbösödésre – mondta a frakcióvezető.

Ajánlott videó