Belföld

Keszeggel kezdenek a balatoni halászok

Megkezdődött a Balatonon a halászati idény: a Balatoni Halászati Rt. munkatársai az idén a tervek szerint 550 tonna halat, elsősorban busát és keszeget fognak ki a tóból.

Szabó István, a részvénytársaság üzemegység-vezetője közölte: a halászhajók mind a négy telepről, Siófokról, Szemesről, Fonyódról és Keszthelyről is kifutottak és április végéig nagyhálós keszeg-halászat folyik a Balatonon. Májustól október elejéig – hogy meghagyják a nemes halakat a horgászoknak – csak a busákra halásznak a magyar tengeren, az idegenforgalmi főidényben, július végén és augusztusban pedig három-négy hétig teljesen szünetel majd a halászat. Október elejétől a tó befagyásáig ismét a keszeg lesz a balatoni halászok fő zsákmánya.

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.