Belföld

Jó évet zárt az LLP Budapest tanácsadói üzletága

Budapest, 2003. április 1. – Az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások forgalmazójaként ismert LLP Csoport 6,65 millió dolláros (1497,3 millió Ft) forgalommal zárta a 2002-es évet.

A Kelet- és Közép Európa hét országában jelen lévő vállalatcsoport budapesti leányvállalata, az LLP Budapest Kft. ennek a forgalomnak a 33%-át realizálta, összesen 2,2 millió dollárt (495,4 millió Ft), melyből nyeresége 117 ezer dollárt (26,6 millió Ft) tesz ki. A tanácsadásból származó bevételek tekintetében 1,4 millió dolláros (315,2 millió Ft) forgalmával az LLP Budapest bizonyult a legjobbnak.

Az LLP Csoport tanácsadói tevékenységből származó bevétele 16%-os növekedést mutat az előző évihez képest. A tanácsadó tevékenységből származó bevételek egyébként a vállalatcsoport összbevételének 53%-át adják. A tanácsadásból származó bevételek tekintetében az LLP Budapest bizonyult a legjobbnak 1,4 millió dolláros forgalmával.

Bár a vállalatcsoport legjelentősebb munkái – hasonlóan az előző évhez – még mindig Magyarországhoz, illetve Csehországhoz kötődnek, az előző évhez viszonyítva az LLP úgy látja, hogy nagyobb lett az igény a tanácsadói tevékenységek igénybevételére a keleti országokban is, különösen a volt Szovjetunió országaiban (Ukrajna, Oroszország, Lettország, Észtország és Litvánia), de ugyanez a helyzet Szlovéniában is.
A legjelentősebb tanácsadói projektek a ShellGas (LPG) és az AIG vállalatoknál valósultak meg, számos országban világszerte. Az LLP szintén tavaly vezette be először a SunSystems pénzügyi és üzleti rendszer új generációs, 5.0-s verziójú megoldást is, a Credit Suisse Life & Pensions biztosítótársaságnál.

„2002 mind regionálisan, mind globálisan nehéz év volt az IT szektor számára, de az LLP bevételei hasonló szinten maradtak, mint az előző évben.” – mondta Adam Bager az LLP Csoport alapítója és ügyvezető igazgatója. „Vállalkozásunk továbbra is megtartotta stabil pozícióját az ERP piacon, a világszerte futó nagy projektjeinkhez kapcsolódó tanácsadói tevékenységeinkből származó jövedelmünk is növekedett. A CRM, az e-Beszerzés és a PSA piacok még erős fejlesztést igényelnek ebben a régióban, de én ezeken a területeken is pozitív irányba mutató fejlődést várok 2003-ban. Az Európai Uniós belépésre szeretnénk jó pozícióban lenni Közép-Európa négy legnagyobb országában. Az LLP Csoport még nem döntött a jövőbeni földrajzi terjeszkedésről, de elképzelhető, hogy kiszélesíti hatókörét a volt Jugoszlávia területeire is.”

„Nagyszerű volt látni az előző évet túlszárnyaló tanácsadói bevételek növekedését, sajnos azonban a licence árbevételek nem tartották ugyanezt az ütemet. Kihívásokkal teli év volt a tavalyi, különösen azért is, mert új üzletágainkkal kapcsolatos beruházásokat is végre kellett hajtanunk, melyek szintén növelték a költségeinket. Óvatos optimizmussal várom a 2003-as évet.” – mondja Barbara Dreska az LLP Budapest Kft. ügyvezető igazgatója.

###
Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com ):
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepel a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Pivotal CRM rendszere, a SunSystems ERP megoldása, a Microsoft Business Solutions–Navision ERP rendszer, a Fourth Shift termelésirányító megoldása, illetve az Ariba B2B elektronikus beszerzési rendszere. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában, Varsóban és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában.
Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a ShellGas (LPG), a Johnson & Johnson, a Mirato, a Roche, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk:
LLP Budapest Kft. – Paul Brigitta
Tel.: 412-2400, Fax: 412-2401
E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com
Web: www.llpgroup.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik