Belföld

Új vezérigazgató az AXA-nál

Othmar Michl veszi át Peter Höfinger helyét az AXA Biztosító élén 2003. júliusától – adta hírül a társaság. Az új vezérigazgató eddig a felügyelőbizottság tagja volt.

2003. július elején az AXA Biztosító Rt. – az osztrák AXA csoport magyar leányvállalata – élén személyi változások várhatók. Othmar Michl – a megfelelő testületek jóváhagyását követően – a társaság felügyelőbizottságából az igazgatóságba vált, és átveszi a jelenlegi vezérigazgató, Peter Höfinger pozícióját. Peter Höfinger többéves külföldi tartózkodás után, részben családi okokból, visszatér Ausztriába. Kiválása az AXA Konzern AG-ből közös megegyezéssel, baráti viszonyban történik. Szakmai pályafutását a biztosítás terén folytatja.

Othmar Michl a 90-es évek óta meghatározó szerepet játszott az AXA Biztosító értékesítési csatornáinak a kiépítésében, 1997-től 2001-ig a társaság Igazgatóságának a tagja. Az 1950-ben, Oberwartban született Othmar Michl kitűnően ismeri a magyar biztosítási piacot, beszél magyarul és több szálon is kapcsolódik Magyarországhoz. Az osztrák AXA vállalatainál (AXA Konzern AG, Bécs és AXA Versicherung AG) betöltött igazgatósági tagsági funkcióját a jövőben is megtartja.

A 90-es évek elején alapított AXA Biztosító Rt. a bécsi székhelyű AXA Konzern AG leányvállalata, jelenleg a hatodik helyet foglalja el a magyar biztosítók között.

A 2002-es üzleti évben az AXA vagyonbiztosításból származó bevétele 20 százalékkal, 19,6 milliárd forintra növekedett. Az életbiztosítási díjbevételek 20,3 százalékkal, 6,3 milliárd forintra emelkedtek. A biztosító ügyfeleinek száma közel 250 ezer, az általa kezelt vagyon 29,7 milliárd forint.

Az AXA Biztosító Rt. nyugdíjpénztára – az AXA és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár – 2002. év végén 158 ezer tagot számlált. A nyugdíjpénztár által kezelt vagyon 2002 végén az önkéntes ágazatban meghaladta a 19,4 milliárd forintot, a magán ágazatban pedig a 9,6 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik