Belföld

Háromhetes hitelbírálati díj a Raiffeisen Banknál

A Raiffeisen Bank az év folyamán bővíti hálózatát; még ebben a hónapban Veszprémben, majd azt követően Baján, Hódmezővásárhelyen, Nagykanizsán, Kecskeméten és Budapesten kezdi meg működését új bankfiók - hangzott el kedden az osztrák tulajdonban lévő pénzintézet győri sajtótájékoztatóján.

Nagyné Katzer Jolán, az észak-dunántúli régió vezetője elmondta: korszerűsítésekre is sor kerül; például az észak-dunántúli régióban bővül a pápai fiók, a fertődi pedig új épületbe költözik.

A régióvezető szólt arról: a lakossági üzletág a pénzintézet húzóágazatává vált. Az idén további dinamikus növekedéssel számolnak, ez évben a jelenlegi 100 ezerről 150 ezerre kívánják növelni az ügyfelek számát.

A lakossági üzletágon belül a betétállomány 35 százalékkal, a hitelállomány 37 százalékkal növekedett. A Raiffeisen Bank hitelkártya szolgáltatásának kiszélesítésén dolgozik: az év folyamán meg akarja kétszerezni a hitelkártyát használó ügyfeleinek számát, ami jelenleg eléri a 11 ezret.

Mizser Zoltán, a győri fiók vezetője beszámolt arról: 2002-ben a lakáshitel állomány Sopronban az előző évinek két és félszeresére, Győrött háromszorosára nőtt. A lakáshitel igénylés felgyorsítására a pénzintézetnél bevezették az előzetes hitelbírálatot, amire a bank 24 órás telefonos ügyfélszolgálatánál nyílik lehetőség.

A telebankár néhány személyes adat megadását követően pár perc alatt kiszámolja, hogy mekkora hitelt kaphat a telefonáló, illetve az általa kért időtartamra mekkora törlesztő részlettel számolhat. Bőczén Patrik, lakossági üzletágvezető kiemelte: a végleges banki döntést három hét alatt meghozzák. Hitelbírálati díjat csak akkor számol fel a pénzintézet, ha a bírálat eredményes és a hitelt megkapja az ügyfél.

A fedezetként bevont ingatlannak nem kell feltétlenül a hitelt igénylő tulajdonában vagy családtagja birtokában lenni. A sajtótájékoztatón elhangzott: Raiffeisen Bank az idén 25 százalékkal, a tavalyi 31 milliárd forintról 38 milliárd forintra tervezi növelni nettó bevételét. Az adózás utáni eredménynek 20 százalékos emelését irányozza elő, ami a tavalyi 10 milliárd forintról 12-12,5 milliárd forintra történő növekedést jelent. A pénzintézet mérlegfőösszege 2002-ben meghaladta az 538 milliárd forintot, ami ez év végén az elképzelések szerint 690 milliárd forint lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik