Belföld

Gazdaság 2002 – felbőgtek a motorok?

Magyarország bruttó hazai terméke az előző év azonos időszakához viszonyítva 2002. IV. negyedévében 3,7 százalékkal, az év egészében 3,3 százalékkal nőtt. A szezonálisan kiigazított adatok szerint 2002. IV. negyedévében a növekedés 0,9 százalék az előző háromhónapos időszakhoz képest.


 

Hasonlítsa össze a legfrissebb adatokat az előrejelzésekkel!
FigyelőNet – Adatbánya

A mezőgazdaság teljesítménye az előző év IV. negyedévéhez viszonyítva 15,6 százalékkal, az év egészében 8,8 százalékkal csökkent – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből. Az ipar hozzáadott értéke a negyedik negyedévben 1,6 százalékkal, az építőiparé 12,7 százalékkal nőtt, éves szinten ez a növekedés 0,4 százalék, illetve 14,8 százalék. Az iparon belül a feldolgozóipar teljesítménye a negyedik negyedévben 2,6 százalékkal, az év egészében 1,1 százalékkal növekedett. Szezonálisan kiigazított adatok alapján a mezőgazdaság teljesítménye (az utolsó negyedévben) 4,2 százalékkal esett vissza, míg az iparé 2,0 százalékkal, az építőiparé pedig 4,6 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest.


A szolgáltatások ágazatainak bruttó hozzáadott értéke az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva 4,8 százalékkal bővült a negyedik negyedévben, és 4,3 százalékkal az év egészében. Az utolsó negyedév az előző negyedévhez képest (szezonálisan kiigazított adatok szerint) a szolgáltatások ágazatainak bruttó hozzáadott értéke 1,1 százalékos volumennövekedést mutat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik