Belföld

A Djindjics-gyilkossággal vádolt Legija feladná a Hágába idézett Karadzicsot és Mladicsot

Diplomáciai források szerint a Zoran Djindjics szerb kormányfő elleni merénylet megszervezésével gyanúsított Milorad Lukovics Legija, a "zomonyi-klán" feje új személyazonosságért és titkos lakhelyért cserébe feladná a háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzicsot, a boszniai szerbek egykori vezetőjét és Ratko Mladics tábornokot.

Milorad Lukovics Legija közvetítőkön keresztül érdeklődött a hágai törvényszéken arról, hogy lehetőséget kapjon azonosságának és tartózkodási helyének a megváltoztatására, s ennek fejében információkkal szolgálna Radovan Karadzicsról a boszniai szerbek egykori vezetőjéről, valamint Ratko Mladics tábornokról – közölte a Beta hírügynökség belgrádi diplomáciai forrásokra hivatkozva. Florence Hartmann a Nemzetközi Törvényszék szóvivője a Beta kérdésére, hogy megerősítheti-e kapcsolatfelvétel tényét, azt válaszolta:ehhez nem fűzhet kommentárt, mert a téma túl érzékeny.


Goran Svilanovic, Szerbia és Montenegró külügyminisztere a B92 rádiónak nyilatkozva kijelentette: nem kommentálhatja bővebben ezt a hírt, de ebben a pillanatban az a legfontosabb, hogy – a háborús bűntetteket is beleértve – minden bűncselekményről kiderüljön az igazság. Mint mondta, ha ez az út vezet az igazság kiderítéséhez, akkor ezt az utat kell használni.
 

Ajánlott videó