Belföld

Várnaival úszik az Ezüsthajó

Cégbírósági adatok alapján kiderült, hogy Várnai Tamás ügyvezető 100 százalékos tulajdonába került az Ezüsthajó Produkció Film Kft., miután megvásárolta cégtársa, Kocsis László 33 százalékos üzletrészét – derül ki a Napi Gazdaság hétfői számából.

Várnai hivatalosan 2002. november 4-től egyszemélyes tulajdonosa az előző kormány idején milliárdos állami megbízásokat elnyert cégnek.


Kocsis László az üzletrészeladás részleteiről nem kívánt nyilatkozni, tájékoztatása szerint az adásvétel után minden kapcsolatát megszakította az Ezüsthajóval és Várnaival is, volt tulajdonostársát még telefonon sem tudja utolérni.


Az Országos Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni igazgatósága jelenleg is vizsgálja az Országimázs Központ (OK) Happy Enddel és Ezüsthajóval kötött szerződéseit, a szervezet tájékoztatása szerint az ügyben heteken belül fejlemény várható. A feljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tette a vagyonkezelésre, a számvitelre és a közbeszerzésre vonatkozó törvények megsértése miatt, miután a Medgyessy-kormány utasítására vizsgálta az OK tevékenységét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik