Belföld

Kivel kötött egymillió feletti szerződést az MTV?

Saját internetes honlapján tette közzé egymillió forintnál nagyobb értékre szóló, ez évtől kötött külső szerződései többségének főbb adatait a Magyar Televízió Rt.- közölte Ragáts Imre ügyvezető alelnök.

Ismertetése szerint csak néhány esetben tekintettek el a nyilvánosságtól, olyankor, amikor a monopolhelyzetben lévő partner valamilyen okból nem járult hozzá a közzétételhez. Példaként említett olyan alkatrészbeszerzést, ahol a szállító azért utasította el a közzétételt, mert mélyen a piaci ár alatt szállított, valamint ide sorolta “a nézettséggel kapcsolatos szolgáltatási szerződések” némelyikét.

Ragáts Imre hozzátette: nem teszik közzé a munkaszerződéseket, mivel ehhez a másik fél beleegyezésére is szükség lenne. Elmondása szerint nem lesz elérhető a világhálón az idén január 1-je előtt kötött szerződések zömének összefoglalója sem, mivel a partnerek néhány kivétellel nem járultak hozzá e lépéshez.

Az ügyvezető alelnök emlékeztetett arra: tavaly novemberben az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége – két, a szabad demokraták által delegált tagja, Haraszti Miklós és Kozák Márton kezdeményezésére – kért folyamatos tájékoztatást az intézmény vezetésétől az egymillió forintos értékhatár feletti szerződésekről.

Haraszti Miklós a sajtótájékoztatót követően újságíróknak úgy nyilatkozott: a közzététellel új korszak indult a Magyar Televízió történetében, “kis lépés ez az emberiségnek, de nagy lépés az eddig Csáki szalmájaként kezelt MTV életében” – fogalmazott. Mint mondta, ezentúl gyakorlatilag nem lehet titkos szerződést kötni külső beszállítóval, az e szabálytól való eltéréshez pedig a “többpárti kíváncsisággal” rendelkező kuratóriumi elnökség beleegyezése szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik