Belföld

Szerbia: újabb letartóztatás a Zimonyi-klánból

Rács mögött a zimonyi klán újabb vezetője. Milosevics felesége még nem döntötte el, hajlandó-e tanúskodni.

Szerbiában letartóztatták a Zoran Djindjics miniszterelnök meggyilkolásával vádolt zimonyi klán újabb vezetőjét. A rendőrség szerint Miladin Suvajdzsics elfogása várhatóan felgyorsítja majd a klán többi, még szökésben lévő tagjának letartóztatását. Eddig a csoport hat vezetője került rendőrkézre Szerbiában, szökésben van viszont Milorad Lukovics, a hírhedt állambiztonsági egység, a vörössapkás osztag egykori parancsnoka.

Mira Markovics, Szlobodan Milosevics volt jugoszláv elnök felesége egyelőre gondolkodik azon, hogy eleget tegyen-e a szerb belügyminisztérium idézésének. Erről a Milosevics-házaspár lánya beszélt egy lapinterjúban. A rendőrség Ivan Sztambolics néhai szerb elnök meggyilkolásával kapcsolatban akarja kihallgatni Mira Markovicsot.

A gyilkosokat tegnap előtt fogták el, és megtalálták a volt elnök holttestét is. Sztambolicsot az állambiztonsági elitegység, az úgynevezett vörössapkás osztag tagjai végezték ki. A rendőrség szerint alapos a gyanú, hogy a gyilkossághoz köze volt Mira Markovicsnak is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik