Belföld

Rumsfeld: Franks terve jó terv és működik

Rumsfeld amerikai hadügyminiszter vasárnap határozottan tagadta, hogy felülbírálta volna az iraki háború stratégiáját kidolgozó katonai tervezőket.

A miniszter a Fox televíziónak nyilatkozva leszögezte, nem igazak azok az állítások, hogy ő és civil tanácsadói a minisztériumban a legapróbb részletekbe is beleszóltak volna, és rendületlenül elutasították a katonáknak azt a tanácsát, hogy lényegesen nagyobb szárazföldi erőre és több fegyverzetre van szükség az iraki háborúhoz. A miniszter kijelentette: a tervezők a középső parancsnokságon vannak és ők tesznek javaslatot.

Rumsfeld az ABC televíziónak adott interjújában kijelentette, hogy a katonai műveletekben nem irányoztak elő szünetet. A miniszter ezzel cáfolta azokat a híreket, hogy a katonai műveletek egy hónapig is szünetelhetnek, amíg erősítés érkezik és a dél-iraki ellenállási gócok felszámolásával biztosítják a Kuvaitból induló utánpótlási vonalakat.

A miniszter kijelentette, hogy a Tommy Franks tábornok által elkészített terv jó terv és működik. Franks tábornok, az Irak ellen felvonult erők parancsnoka katari sajtóértekezletén pénteken cáfolta, hogy több katonát kért volna a minisztertől az Irak elleni háborúhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik