Belföld

Megint megindultak az amerikai csapatok Bagdad felé

Ismét megindult az amerikai szárazföldi offenzíva Bagdad felé - adta hírül az AP hírügynökség. Lengyel források szerint az USA néhány egysége 50 kilométerre van Bagdadtól.

Az amerikai szárazföldi csapatok az utánpótlás megérkeztével, az erősítések és csapatfeltöltések befejeztével indultak neki ismét az iraki állásoknak.


Az USA haderői lassan haladnak – írja az AP -, de állítólag egyre több segítségre találnak a helyi lakosság körében. Az amerikai csapatok állítólag 10 mérfölddel jutottak közelebb az iraki fővároshoz.


A lengyel Gazeta Wyborcza internetes oldala szerint az amerikaiak 50 kilométerre vannak Bagdadtól. A lengyel tudósítók (akik washingtoni forrásokra hivatkoznak) ugyanakkor hozzáteszik: speciális amerikai erőkről van szó. Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a főerők továbbra is távolabb vannak Bagdadtól.


Északon, a kurd területeken is előrenyomultak a kurdokkal szövetségben küzdő amerikai és (talán) brit csapatok. Az ő nagyobb arányú előrejutásukat azonban egy hatalmas aknamező akadályozza jelenleg – egy kurd parancsnok, Aresz Abdullah szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik