Belföld

Egész éjjel bombázták Bagdadot – nincs áldozata a kuvaiti robbanásnak

Az amerikai légierő még reggel is bombázta Bagdad központját. Bagdad ellen egész éjjel folyt a támadás, tovább dúltak a harcok Kerbalánál, Bászránál és Násziríjánál is.

Feltehetőleg a dél-iraki Fáó-félsziget szomszédságából indított, kínai gyártmányú Selyemhernyó rakéta csapódott szombat hajnalban a tengerbe egy kuvaitvárosi bevásárlóközpont közelében. Két férfi (egy kuvaiti és egy egyiptomi) könnyebben megsérült, miután a rakéta robbanása némileg megrongálta a Szuk Sark negyedben lévő, tengerparti bevásárlóközpontot, törmeléket szórva szét körülötte. A rakéta szinte súrolta vízfelszínt, ezért nem érzékelték a rakétaelhárító rendszerek. A Selyemhernyó (Silkworm) hatótávolsága 80 kilométer.

Még ezekben a percekben is tart a légitámadás Bagdad ellen. A főváros központját péntek éjjel megint heves robbanás rázta meg. Az amerikai vadászgépek a Tigris nyugait partján lévő tájékoztatási központot és Szaddám Huszein elnöki palotakomplexumát bombázták. A CNN azt jelentette, hogy találat is érte a tájékoztatási minisztérium épületét. A bombázás szombat reggel is folytatódott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik