Belföld

Telefonos sorszám betegeknek

admin
admin

2003. 03. 28. 08:38

Nyártól a betegek időpont alapján, mobil- vagy vezetékes telefonon jelentkezhetnek be háziorvosukhoz. Így a várótermekben csak azok a betegek ülnek majd, akik a bejelentett vizsgálatra várnak – írja a Magyar Hírlap.

Az egészségügyi szaktárca elkészítette és április 17-éig a kormány elé is benyújtja az egészségügyi dolgozók jogállásáról szóló törvény tervezetét. Csehák Judit, a tárca vezetője szerint összesen 30 milliárd forintra van szükség ahhoz, hogy ezzel végre szabályozzák többek között azt, milyen feltételek alapján vehetők igénybe a dolgozók ügyeletre, készenlétre, és mikor kaphatnak pihenőidőt. Az egészségügyiek ügyeletét ma – számukra előnytelenül – vállalkozói szerződésekkel oldják meg. Ez a jövő év elejétől egyébként mintegy húszmilliárd forint költségtöbbletet jelentene. A háziorvosi szolgálatok szűrési, gondozási munkájának finanszírozására egymilliárd forint többletet különített el erre az évre az egészségbiztosító.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.