Belföld

Óriásbomba Bagdadra

Az amerikai erők hajnalban óriásbombát dobtak egy lopakodó gépről Bagdadban az egyik elnöki épületre. A szerkezet több mint 2 tonnát nyom, és képes a föld mélyében lévő bunkereket is megsemmisíteni.

A szövetségesek szinte folyamatosan bombázzák az iraki fővárost, a háború kitörése óta a legnagyobb pusztítást végezték kulcsfontosságú hivatali épületekben, főleg a távközlési infrastruktúrában és a köztársasági gárda vélt parancsnoki állásaiban.

A szövetségesek szinte folyamatosan bombázzák Bagadot. Az este és hajnalban különösen nagy csapásokat mértek az iraki főváros déli részére, az iraki légvédelmi ütegek heves tűzzel válaszoltak. Megsérült több iraki kommunikációs és parancsnoki-vezetési központ – jelentette be Katarban az
amerikai központi parancsnokság szóvivője.

Az éjjel a szövetséges légierő csapásokat mért az észak-iraki Moszulra is. Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter korábban közölte, az ENSZ esetleges felszólítására sem lesz tűzszünet, amíg el nem távolítják a hatalomból Szaddám Huszein iraki elnököt. Az iraki védelmi miniszter pedig azt mondta, öt-tíz napon belül kerülhet sor Bagdad bekerítésére és utcáról utcára haladva folytatódnak majd a harcok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik