Belföld

A Mol a Slovnaft többségi tulajdonosa

Az összes előfeltétel teljesülését követően a Slovnaft részvényvásárlás lezárult - közölte a Mol, melynek részesedése a vezető szlovák olajipari társaságban 70,02 százalékra nőtt a tranzakció ereményeképpen.

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Rt. pénteken bejelentette, hogy az összes előfeltétel teljesülése után a Slovnaft részvényvásárlás tranzakció lezárult. A megállapodás értelmében a MOL 6520691 Slovnaft részvényt vásárolt 85 millió USD készpénz, 984000 darab “A” sorozatú törzsrészvény (az alaptőke emelést megelőző jegyzett tőke 1 százaléka), valamint 9817578 darab újonnan kibocsátásra kerülő “C” sorozatú
törzsrészvény ellenében, melyek névértéke 1001 Ft részvényenként. A zártkörű tőkeemelés az újonnan kibocsátásra kerülő “C” sorozatú részvények révén a Cégbírósági bejegyzést követően lép hatályba. A bejegyzést követően a MOL jegyzett tőkéje 108227396578 forintra emelkedik, míg a Slovbena, a.s.
és Slovintegra, a.s. együttes tulajdona a MOL-ban eléri a 9,99 százalékot. A tranzakció eredményeként a MOL részesedése a vezető szlovák olajipari társaságban 70,02 százalékra nőtt, amely a MOL-t nyilvános vételi ajánlat megtételére kötelezi a Slovnaft további részvényeire.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik