Belföld

Ernst&Young – Terták megy is, marad is

admin

2003. 03. 28. 11:11

A helyére lépő új vezérigazgató munkáját a hazai Ernst&Young elnökeként segíti Terták Ádám. Júliustól ő a cég régiós oktatási és személyi fejlesztési részlegének vezetője is.

A hatékonyság növelésének érdekében strukturális átalakításra kerül sor az Ernst&Youngnál, melynek részeként a hazai vállalat 10-12, többségében középvezetői beosztásban dolgozó munkatársától kényszerül megválni, és távozik posztjáról Terták Ádám vezérigazgató is.


Terták Ádám

Félmunkaidőben – itt is, ott is

A sikeres szakember, aki 1991-ben került a cég élére, megerősítette a FigyelőNet értesülését, hogy a július elsejétől az Ernst&Young közép-európai régióján belül az oktatási és személyi fejlesztésért felelős részleg vezetőjeként dolgozik tovább. A régió Hollandiát, Németországot, Ausztriát, Lengyelországot, a balti államokat, a volt Szovjetunió utódállamait, Csehországot, Szlovákiát, Horvátországot, Szlovéniát és Magyarországot fogja össze. Az új pozíció létrehozásának célja a vállalat munkatársainak képzése, a szakmai és a személyes/vezetői tréningek összehangolt rendszerének kialakítása – mondta el FigyelőNet kérdésére Terták Ádám.

Terták nem hagyja el Budapestet, és a magyar cégtől sem válik meg teljesen. A fővárosból irányítja az új részleget, és a hazai Ernst&Young elnökeként félmunkaidőben segíti tovább az új vezérigazgató, Czakó Borbála munkáját. Czakó, aki korábban igazgatóként tevékenykedett, elsősorban az operatív ügyeket „viszi”, míg az elnökké avanzsált ex-vezérigazgató a piaci kapcsolattartásért felel.

Terták Ádám 

50 éves közgazdász. Diplomáját 1976-ban a Számviteli Főiskola szervezési szakán, illetve 1988-ban a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetem marketing szakán szerezte. 1988-ban csatlakozott az Ernst & Young Kft. elődjéhez, a Bonitas Rt.-hez mint üzletfejlesztési, illetve később mint a privatizációért felelős igazgató. 1991-ben nevezték ki az Ernst & Young Kft. vezérigazgatójává. Jelentős szerepe volt a cég megalapításában és abban, hogy az Ernst & Young Kft. ma Magyarország öt legjelentősebb és legnagyobb könyvvizsgáló, tanácsadó cégének egyike. 1998 májusában a korrupció megfékezéséért küzdő Transparency International magyarországi tagozatának elnökévé választották. Ezenkívül számos más társadalmi szervezet munkájában vesz részt, így többek között a Menedzserek Országos Szövetsége elnökségén kívül tagja a Magyar Menedzsment Intézet ill. a Joint Venture Szövetség elnökségének.  

Hatékonyságnövelés – átalakításokkal

További átszervezésekre kerül sor a cégen belül, miután a vezetés értékelte az Ernst&Young és az Arthur Andersen (AA) összeolvadását követő első féléves eredményeket. „Volt egy pénzügyi modell, melynek alapján elkezdtük a tevékenységünket, s a működés felülvizsgálatát követően a fölösleges kapacitás megszüntetésével ehhez kívánunk visszatérni” – fogalmaz Terták Ádám.

Az átfedések megszüntetésé végett 10-12 munkatársától kénytelen megválni a vállalat. Az új elnök hangsúlyozta, hogy ennél nagyobb, tömeges elbocsátás nem várható.

A jelenlegi közel félezres dolgozói létszám a két nagy könyvvizsgáló cég összeolvadása után alakult ki. Az Ernst&Young régiónk öt országában (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország) vette át a megszűnő Andersen szakembereinek, ügyfeleinek és eszközeinek jelentős részét.

A világ legnagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cégei közé tartozó két vállalat 55 országban döntött a kombináció valamilyen formája mellett. A nemzetközi sajtó elnevezése alapján így már csak “Final Four” lett az egykori “Big5”-ból. Magyarországon tavaly szeptemberben zárult le a folyamat, amelynek állomásai a következők voltak: a májusi megegyezés (szándéknyilatkozat), a júliusi aláírás (szerződés) és végül az összeköltözés.

Együtt könnyebb?

Az összeolvadás után az AA-tól átvett szerencsések az új munkahely módszertanát bemutató egyhetes intenzív képzés után kerültek be a csapatba. A viszonylag gyors és „fájdalommentes” integráció ellenére a „menyasszony” Arthur Andersen klienshozományának közel 35 százaléka lemorzsolódott. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy az Ernst&Young nemzeti vállalatainak átvilágításakor az derült ki: a magyar cégnek fölösleges kapacitásai vannak, s ez rontja a hatékonyságot. Ezért változtatni kell.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.