Belföld

Ernst&Young – Terták megy is, marad is

admin
admin

2003. 03. 28. 11:11

A helyére lépő új vezérigazgató munkáját a hazai Ernst&Young elnökeként segíti Terták Ádám. Júliustól ő a cég régiós oktatási és személyi fejlesztési részlegének vezetője is.

A hatékonyság növelésének érdekében strukturális átalakításra kerül sor az Ernst&Youngnál, melynek részeként a hazai vállalat 10-12, többségében középvezetői beosztásban dolgozó munkatársától kényszerül megválni, és távozik posztjáról Terták Ádám vezérigazgató is.


Terták Ádám

Félmunkaidőben – itt is, ott is

A sikeres szakember, aki 1991-ben került a cég élére, megerősítette a FigyelőNet értesülését, hogy a július elsejétől az Ernst&Young közép-európai régióján belül az oktatási és személyi fejlesztésért felelős részleg vezetőjeként dolgozik tovább. A régió Hollandiát, Németországot, Ausztriát, Lengyelországot, a balti államokat, a volt Szovjetunió utódállamait, Csehországot, Szlovákiát, Horvátországot, Szlovéniát és Magyarországot fogja össze. Az új pozíció létrehozásának célja a vállalat munkatársainak képzése, a szakmai és a személyes/vezetői tréningek összehangolt rendszerének kialakítása – mondta el FigyelőNet kérdésére Terták Ádám.

Terták nem hagyja el Budapestet, és a magyar cégtől sem válik meg teljesen. A fővárosból irányítja az új részleget, és a hazai Ernst&Young elnökeként félmunkaidőben segíti tovább az új vezérigazgató, Czakó Borbála munkáját. Czakó, aki korábban igazgatóként tevékenykedett, elsősorban az operatív ügyeket „viszi”, míg az elnökké avanzsált ex-vezérigazgató a piaci kapcsolattartásért felel.

Terták Ádám 

50 éves közgazdász. Diplomáját 1976-ban a Számviteli Főiskola szervezési szakán, illetve 1988-ban a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetem marketing szakán szerezte. 1988-ban csatlakozott az Ernst & Young Kft. elődjéhez, a Bonitas Rt.-hez mint üzletfejlesztési, illetve később mint a privatizációért felelős igazgató. 1991-ben nevezték ki az Ernst & Young Kft. vezérigazgatójává. Jelentős szerepe volt a cég megalapításában és abban, hogy az Ernst & Young Kft. ma Magyarország öt legjelentősebb és legnagyobb könyvvizsgáló, tanácsadó cégének egyike. 1998 májusában a korrupció megfékezéséért küzdő Transparency International magyarországi tagozatának elnökévé választották. Ezenkívül számos más társadalmi szervezet munkájában vesz részt, így többek között a Menedzserek Országos Szövetsége elnökségén kívül tagja a Magyar Menedzsment Intézet ill. a Joint Venture Szövetség elnökségének.  

Hatékonyságnövelés – átalakításokkal

További átszervezésekre kerül sor a cégen belül, miután a vezetés értékelte az Ernst&Young és az Arthur Andersen (AA) összeolvadását követő első féléves eredményeket. „Volt egy pénzügyi modell, melynek alapján elkezdtük a tevékenységünket, s a működés felülvizsgálatát követően a fölösleges kapacitás megszüntetésével ehhez kívánunk visszatérni” – fogalmaz Terták Ádám.

Az átfedések megszüntetésé végett 10-12 munkatársától kénytelen megválni a vállalat. Az új elnök hangsúlyozta, hogy ennél nagyobb, tömeges elbocsátás nem várható.

A jelenlegi közel félezres dolgozói létszám a két nagy könyvvizsgáló cég összeolvadása után alakult ki. Az Ernst&Young régiónk öt országában (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország) vette át a megszűnő Andersen szakembereinek, ügyfeleinek és eszközeinek jelentős részét.

A világ legnagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cégei közé tartozó két vállalat 55 országban döntött a kombináció valamilyen formája mellett. A nemzetközi sajtó elnevezése alapján így már csak “Final Four” lett az egykori “Big5”-ból. Magyarországon tavaly szeptemberben zárult le a folyamat, amelynek állomásai a következők voltak: a májusi megegyezés (szándéknyilatkozat), a júliusi aláírás (szerződés) és végül az összeköltözés.

Együtt könnyebb?

Az összeolvadás után az AA-tól átvett szerencsések az új munkahely módszertanát bemutató egyhetes intenzív képzés után kerültek be a csapatba. A viszonylag gyors és „fájdalommentes” integráció ellenére a „menyasszony” Arthur Andersen klienshozományának közel 35 százaléka lemorzsolódott. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy az Ernst&Young nemzeti vállalatainak átvilágításakor az derült ki: a magyar cégnek fölösleges kapacitásai vannak, s ez rontja a hatékonyságot. Ezért változtatni kell.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.