Belföld

4,7 milliárd forintos árbevételt ért el tavaly az ICON

Az ICON Számítástechnikai Rt. az idén a növekedés helyett a hatékonyságra helyezi a hangsúlyt - közölte Salamon Márton, a cég elnök-vezérigazgatója a társaság megalakulásának 15 éves évfordulója alkalmából rendezett sajtótájékoztatón, csütörtökön Budapesten.

Az ICON az elmúlt évben 4,7 milliárd forint árbevételt és 50 millió forint adózás előtti eredményt ért el. A társaság 2001-ben 3,9 milliárd forint bevételre és 150 millió forint adózás előtti nyereségre tett szert. A tervek szerint a társaság 2003-ban már 70 millió forint adózás előtti nyereséget ér el.

Az eredmény csökkenésének alapvető oka az, hogy az elmúlt időszakban jelentősen mérséklődött az informatikai tevékenység nyereségtartalma. A KFKI csoporthoz tartozó ICON fejlődését mutatja, hogy a társaság az elmúlt három évben mindig szerepelt az 50 leggyorsabban fejlődő kelet-európai cég listáján, s 1999 óta átlagosan évi 62 százalékos növekedést produkált.

Az ICON célja az, hogy továbbra is a piaci átlag fölött, az idén legalább 30 százalékkal növelje forgalmát. Ezen belül a társaság az IT-infrastruktúra területén a piacon várható stagnálással szemben 20 százalékos, míg a biztonsági szegmens piaci 25 százalékos bővülésnél 15 százalékponttal nagyobb növekedést tervez.

Az ICON új fejlesztésekkel is meg kíván jelenni a közeljövőben a piacon: terveik között szerepel például az intelligens kártya alapú biztonsági megoldások kifejlesztése, a távfelügyeleti menedzsment megoldások és a biztonsági rendszerek felügyeletének bevezetése, valamint az infrastruktúra üzemeltetési tanácsadás kibővítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik