Belföld

Pert nyert a Budapest Alapkezelő a La Salle-lal szemben

admin

2003. 03. 26. 14:06

A Legfelsőbb Bíróság 2003. március 25-én helyben hagyta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét, amely 325,9 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte a La Salle Rt.-t a Budapest Alapkezelő Rt. javára - jelentette be a Budapest Bank Rt. Az ítélet jogerős, fellebbezni ellene nem lehet.

A per a La Salle Értékpapír Rt. és a Budapest alapok között 1998-ban létrejött tranzakcióhoz kapcsolódik. Az alapkezelő a tőzsdei választott bíróság 1999-ben hozott jogerős ítélete alapján kártérítést fizetett a La Salle-nak, amelyet az a hitelezői igények kielégítésére volt köteles fordítani. A La Salle ennek nyomán peren kívüli egyezség keretében mintegy 800 millió forintot fizetett a Graboplastnak. Az utóbbi azonban bírósági úton egy olyan követelést érvényesített az alapkezelő ellen, amelyet az korábban már a La Salle-nak kifizetett. A mostani ítélet szerint a La Salle-nak egy, a választott bírósági ítélet után kelt megállapodás alapján vissza kell fizetnie a kétszeresen kifizetett összeget. Az immár ötödik éve húzódó pereskedés utolsó négy ítéletében a bíróságok a Budapest Alapkezelő javára ítéltek. Az alapkezelőnél úgy látják, hogy ezekkel az ítéletekkel a hosszadalmas per lezárása elérhető közelségbe került.

A Budapest Alapkezelő vezérigazgatója, Fatér Gyula szerint bár jelentős összegről van szó, a társaság eredményességét illetően nem meghatározó. Mint a vezérigazgató elmondta, az 500 millió forintos alaptőkéjű társaság által kezelt vagyon már mintegy 216 milliárd forintra rúg, ebből 198 milliárd forint a Budapest alapok vagyona, a fennmaradó 18 milliárd forint pedig a két nyugdíjpénztáré.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.