Belföld

Kivár a bankközi devizapiac

Szerdán reggel is 10,78 százalékon állt a forint a bankközi devizapiacon a sáv erős oldalán, ugyanott, ahol kedden, sőt hétfőn is a hivatalos kereskedési idő végén. Nem változtak a forintpiaci kamatok sem.

A kereskedők szerint az euró/dollár árfolyam alakulás megjósolhatatlan a nemzetközi piacokon, mivel egyértelműen az iraki harci cselekmények állása az, ami meghatározza az ármozgást. A befektetők mindenesetre ódzkodnak attól, hogy pozíciót nyissanak, mindenki kivár.

A forint továbbra sincs és valószínűleg sokáig nem is lesz a külföldi befektetők érdeklődésének homlokterében, ezért a piacon továbbra is alacsony forgalomra, alig változó árfolyamokra számítanak. Reggel 246,30/40 forinton kereskedtek az euróval, alig eltérően a 246,20/45 forintos hétfői jegyzéstől.

A nemzetközi piacokon erősödött a dollár, így a budapesti piacon jegyzett 231,40/60 forintos dollár kurzus is erősebb volt a 230,30/60 forintos keddi jegyzésnél. A forintpiacon az overnight kamatok 6,35/45 százalékon álltak reggel, a kedd délutáni 6,25/40 százalékos kamatszinthez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik